Saulkrastu pludmalē apskatāma iespaidīga ledus skulptūra

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Saulkrastu pludmalē apskatāma interesanta ledus skulptūra, kuras autori ir vietējie iedzīvotāji, kas pēc pašu iniciatīvas izveidojuši vides apskates objektu jūras krastā, LSM.lv informēja Saulkrastu pašvaldībā.

Pastaigājoties pa Saulkrastu pludmali, nevar nepamanīt gandrīz 7 metru augstumā veidotu ledus skulptūru, kas, iestājoties tumsai, izgaismojas. 

Ledus skulptūra Saulkrastu pludmalē
Ledus skulptūra Saulkrastu pludmalē

Kā norāda darba autori mākslinieki Toms Turlajs un Romāns Dedjuško, skulptūra veidota kā ledus vigvams. Ko līdzīgu puiši jau bija mēģinājuši īstenot 2018. gadā Saulkrastu pludmalē, bet šogad, iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem un apņēmībai, viņi kopā ar domubiedriem jūras krastā izveidojuši koka pamatni. Tā kā skulptūras veidošanas procesā nepieciešams liels daudzums ūdens, tad pamatne atrodas maksimāli tuvu krastam. Ūdens sūknis ievietots jūrā, un ar nosiltinātu dārza šļūteni un PE caurulēm šļūtene aptīta ap koka pamatni.

Ledus skulptūra Saulkrastu pludmalē
Ledus skulptūra Saulkrastu pludmalē

Lai taptu tik iespaidīga skulptūra, bija nepieciešama nedēļa, kuras laikā darba autori koriģējuši ūdens plūdumu un uzraudzījuši, lai šļūtene neaizsaltu. Kad ledus skulptūra bija gatava, tad tajā no augšpuses ievietota 50m gara gaismas virtene, kas, iestājoties tumsai, izgaismojas un mākslasdarbs apskatāms arī tumsā.

Skulptūra apskatāma Saulkrastos, 1,5km no Baltās kāpas uz Saulkrastu centra pusi.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti