«Saulkrasti Jazz» šogad - izcilas grupas un bigbendi no visas pasaules

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 15. līdz 20. jūlijam Saulkrastos norisināsies starptautiskais XXII "Saulkrasti Jazz" festivāls. Atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" ik vakaru uz brīvdabas skatuves kāps pieredzējuši un izcili mūziķi no visas pasaules. Festivāla galvenie viesi būs tieši no džeza mūzikas dzimtenes ASV, informē rīkotāji. 

Amerikāņu mūziķus pārstāvēs leģendārie Deniss Čambers, Džefs Berlins, Deivids Sanšiss un Ozs Nojs, kas apvienojušies grupā "Moshulu". Festivālā uz skatuves kāps arī saksofonists Klodess Luī ar grupu "CieL Experience" no Floridas, grupa no Ungārijas “Silhoiette” kopā ar nepārspējamo perkusionistu, vokālistu un komponistu no ASV Vinx, pašmāju veiksmīgākā džezfanka grupa “Very Cool People” kopā ar viesmāksliniekiem. Muzicēs trīs bigbendi – Kauņas bigbends no Lietuvas, RDKS un JVLMA bigbends no Latvijas un "Interfak" bigbends no Beļģijas, kā arī divi atšķirīgi, taču izcili basģitāristi – jaunā, strauji uzlecošā zvaigzne no Polijas "Kinga Glyk" un vispasaules mūzikas aprindās plaši pazīstamais franču basģitārists "SHOB". Uz festivāla skatuves ar savu maigo kontrabasa spēles manieri šogad atgriezīsies arī Ehuds Etuns, kura trio sastāvam ir pievienojies ģitārists Rafals Serneckis un brīnišķīgās balss īpašniece Bogna Kicinska.

Visiem interesentiem "Saulkrasti Jazz" piedāvā intensīvu nodarbību kursu - vokālās, taustiņinstrumentu, ģitāras, basģitāras, sitaminstrumentu, kā arī pūšamo instrumentu spēlē. Sadarbības ietvaros ar Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmiju meistarklašu pasniedzēju komandā būs arī trombonists Pīts Madsens un saksofonists Darens Petits no Nebraskas universitātē Omahā (UNO) ASV.

Pilna koncertu programma ir atrodama festivāla mājaslapā

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti