Rīta Panorāma

Telefonintervija ar veselības ministru Danielu Pavļutu

Rīta Panorāma

Izstrādā interneta rīku vēsturisku ēku siltināšanai

Intervija ar dziedātāju Samantu Tīnu

Samanta Tīna: Jaunā Eirovīzijas dziesma turpina pagājušā gada tēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Samantas Tīnas Eirovīzijas dziesmas “The Moon Is Rising” vēstījums par spēcīgām sievietēm ir līdzīgs tam, ko dziedātāja pērn vēlējās paust ar dziesmu “Still Breathing”, LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja Tīna.

Mūziķe skaidroja, ka, strādājot pie jaunās dziesmas demo izstrādes, kas notika divu dienu ilgā dziesmu rakstīšanas nometnē, viņa klātesošajiem autoriem un producentiem jau sākotnēji norādījusi – ja reiz pērnajā gadā nesanāca šo stāstu izstāstīt uz lielās skatuves, tad šogad viņa gribētu tēmu turpināt.

Dziesmas "The Moon Is Rising" autori ir Oskars Uhaņs (SKVR), Aminata Savadogo un Samanta Tīna. Skaidrojot dziesmas ieceri, Samanta Tīna raidījumā "Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu" sacīja: “Es gribu runāt par mums kā sievietēm, kuras ir dažādas. Mums katrai ir savs stāsts, bet mēs gribam būt šeit tādas, kādas mēs esam." Jaunā dziesma, kas pirmatskaņojumu piedzīvoja 12. martā, jau izpelnījusies dalītu reakciju no klausītājiem.

Vaicāta, vai dziesma tapusi aprēķināti, prātā paturot Eirovīzijas publiku un tās gaumi, Samanta Tīna uzsvēra: “Es noteikti neesmu tā, kas kaut ko rada, lai mēģinātu kādam “trāpīt”. Man ir svarīgi, lai es zinu, ko es gribu pateikt, savu stāstu, kāpēc es eju uz šīs skatuves ar savu vēstījumu. Tērps, scenogrāfija, horeogrāfija – tie ir instrumenti, kas man palīdz šo stāstu izstāstīt. Bet lai es kādam “trāpītu” konkrēti?

Nē – šis ir mans stāsts, es gribu par to runāt, un ja man ir dota šī platforma, es varu uzrunāt daudz lielākas auditorijas.

Dziesma “Still Breathing” pērn uzvarēja nacionālajā Eirovīzijas dziesmu atlases konkursā “Supernova”, taču Covid-19 pandēmijas dēļ Eirovīziju atcēla, noteikumos paredzot, ka valstis šogad pārstāvēt drīkstēs tie paši mūziķi, kas to grasījās darīt pērn, taču ar jaunām dziesmām. Latvija nolēma šogad nerīkot jaunu nacionālās atlases konkursu. Tā vietā, lai atrastu dziesmu, izveidotu dziesmai piemērotu šovu, sagatavotu skatuves tērpu un sekotu tam, kā Samanta Tīna gatavojas Eirovīzijai, Latvijas Televīzija kopā ar Samantu Tīnu veidoja raidījumu ciklu “Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu”. Tas nozīmē, ka Samantai Tīnai ar jauno skaņdarbu nav bijis jāpiedalās nacionālās atlases konkursā un to nav vērtējusi žūrija un publika. Tomēr dziedātāja uzsvēra, ka abas dziesmas – gan “The Moon Is Rising”, gan “Still Breathing” – ir viņas dziesmas. Tīna skaidroja: “Caur tādu “žūrijas sietu”, es domāju, viņa izies Roterdamā. Bet es vēlreiz saku – es nebraucu piedalīties konkursā. Es braucu pienācīgi, pēc iespējas labāk, prezentēt projektu, kas šogad saucas “The Moon Is Rising”, tā, lai Latvija tajā būtu pienācīgi sagatavojusies.”

Samanta Tīna arī atklāja, ka viņas Eirovīzijas tērps jau ir gatavs un arī scenogrāfija ir gandrīz pabeigta, taču tas, kā Eirovīzijas konkursā izskatīsies Latvijas priekšnesums, vēl līdz maijam paliek noslēpums.

KONTEKSTS:

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Eirovīzijas konkurss tika atcelts. Bija plānots, ka tas notiks Roterdamā, jo 2019. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Dunkans Lorenss ar balādi "Arcade", izcīnot Nīderlandei tiesības rīkot nākamo konkursu. Nīderlande šīs tiesības realizēs 2021. gadā.

Paredzēts, ka 2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 22. maijā, bet pusfināli – 18. maijā un 20. maijā. Konkursa organizatori izstrādājuši vairākus scenārijus, lai nodrošinātu konkursa norisi dažādos epidemioloģiskajos apstākļos.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka 2021. gada gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Uz Roterdamu dosies arī Latvijas nacionālā atlases konkursa “Supernova” 2020. gada uzvarētāja Samanta Tīna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti