FOTO: Samanta Tīna Eirovīzijā – aizvadīts pirmais mēģinājums Roterdamā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas pārstāve Eirovīzijas dziesmu konkursā Samanta Tīna aizvadījusi pirmo mēģinājumu uz Eirovīzijas lielās skatuves "Ahoy" arēnā.

“Uzkāpjot uz lielās Eirovīzijas skatuves, biju tik aizkustināta, ka acīs saskrēja asaras – es sapratu, ka šis mirklis, uz kuru esmu gājusi tik daudzus gadus, ir bijis tā vērts, es esmu laimīga! Jūtos tik pateicīga par šo iespēju un spēcīgo komandu, kas ir man līdzās,” pirmajos iespaidos dalījās dziedātāja.

Samantas Tīnas skatuves tērpu veidojis Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis. “Skatuves tērps, kurā Samanta piedalās konkursā, ir sievišķīgs, elegants, dīvisks, ja tā var teikt. Sākotnējā ideja par Samantu kā kareivīgu būtni mēģinājumu procesā transformējās maigākā tēlā. Dziesma vēsta, ka katra sieviete ir karaliene un katrai ir dažādas šķautnes – gan kareivīgā, gan romantiskā. Skatuves tērpos spēlējamies ar zaļo krāsu un dažādiem fasoniem. Samantas tērpa īpašākais akcents ir cimdi ar mirdzošām pērlīšu bārkstīm, kas paspilgtina kustības – īpaši kroņa uzlikšanu uz galvas. Otrs īpašais akcents ir kaklarota, kas simbolizē sievietes varenību un kurai iedvesmojāmies no Ēģiptes un senajiem laikiem, kad dievietes un karalienes kakls parādīja viņas statusu un varenību,” stāstīja skatuves tērpu autors.

Priekšnesuma laikā uz skatuves kopā ar Samantu Tīnu būs arī bekvokālistes Kitija Blūma, Una Daniela Aizgale un Paula Saija. Latvijas delegācijas sastāvā Roterdamā strādā arī priekšnesuma TV režijas konsultants Juris Matuzelis un skaņu režisors Krišjānis Geidāns. Samantas Tīnas grima un frizūras veidošana uzticēta grima māksliniecei un matu stilistei Janai Kozlovai.

Latvijas delegācija uz Roterdamu devās vakar, 10. maijā. Samanta Tīna piedalīsies konkursa otrajā pusfinālā, ko 20. maijā varēs vērot arī LTV ēterā.

65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Samanta Tīna Latviju pārstāvēs ar dziesmu "The Moon Is Rising".  Dziesmu konkurss notiks skatītāju klātbūtnē, kuriem būs jāuzrāda apliecinājums par negatīvu Covid-19 testu. Arī dalībniekiem jāveic vairāki testi un delegācijas savstarpēji satikties nedrīkstēs. 

KONTEKSTS:

2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 22. maijā, bet pusfināli – 18. maijā un 20. maijā. Konkursa organizatori izstrādājuši vairākus scenārijus, lai nodrošinātu konkursa norisi dažādos epidemioloģiskajos apstākļos.

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Eirovīzijas konkurss tika atcelts. Bija plānots, ka tas notiks Roterdamā, jo 2019. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Dunkans Lorenss ar balādi "Arcade", izcīnot Nīderlandei tiesības rīkot nākamo konkursu. Nīderlande šīs tiesības realizēs 2021. gadā.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka 2021. gada gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Uz Roterdamu dosies arī Latvijas nacionālā atlases konkursa “Supernova” 2020. gada uzvarētāja Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising". Viņa piedalīsies konkursa otrajā pusfinālā 20. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti