Samanta Tīna aizvadījusi ģenerālmēģinājumus pirms Eirovīzijas pusfināla

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dziedātāja Samanta Tīna aizvadījusi divus ģenerālmēģinājumus, lai ceturtdienas vakarā pārstāvētu Latviju 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, informēja dziedātājas pārstāvji.

“Viss bija super! Esam priecīgi, gandarīti un gatavi jaudīgam priekšnesumam rīt,” īsi pirms pusnakts, noslēdzoties ģenerālmēģinājumam, sacīja Samanta Tīna, kura uz lielās skatuves pusfinālā kāps ar 15. kārtas numuru. Dziesmu “The Moon Is Rising” izpilda arī bekvokālistes Kitija Blūma, Una Daniela Aizgale un Paula Saija.

Otro ģenerālmēģinājumu, kas pēc Latvijas laika sākās pulksten 22.00, vēroja arī starptautiska žūrija, kuras balsojums veidos pusi no gaidāmā otrā pusfināla rezultātiem.

Eirovīzijas konkursu klātienē atļauts vērot ne tikai akreditētajiem medijiem, bet arī ierobežotam skaitam skatītāju, savukārt neklātienē dalībnieku uzstāšanos tiešraidē vērtēja starptautiska žūrija, kurā ietilpst pieci mūzikas industrijas profesionāļi no katras dalībvalsts. Katra žūrijas locekļa individuālais balsojums veido kopējo punktu skaitu, ko dalībvalstu žūrijas piešķir dziesmām – sākot no 12 punktiem par pirmo vietu pusfinālā un beidzot ar 1 punktu desmitajai vietai žūrijas vērtējumā. Lai saglabātu intrigu, žūrijas balsojums publiski parasti tiek atklāts tikai pēc konkursa fināla. 

Par otrā pusfināla dalībniekiem balsot varēs televīzijas skatītāji no visām otrā pusfināla dalībvalstīm, kā arī skatītāji Apvienotajā Karalistē, Francijā un Spānijā. LTV1 tiešraide sāksies pulksten 22.00.

Kopumā šogad konkursā piedalās 39 dalībvalstis, un finālisti tiek noskaidroti divos pusfinālos. Finālam jau kvalificējušās pirmās desmit dziesmas no pirmā pusfināla dalībvalstīm – Norvēģijas, Izraēlas, Krievijas, Azerbaidžānas, Maltas, Lietuvas, Kipras, Zviedrijas, Beļģijas un Ukrainas.

Latvija piedalīsies otrā pusfinālā kopā ar Sanmarīno, Igauniju, Čehiju, Grieķiju, Austriju, Poliju, Moldovu, Islandi, Serbiju, Gruziju, Albāniju, Portugāli, Bulgāriju, Somiju, Šveici un Dāniju.

Savukārt finālā uzstāsies arī tā saucamais lielais piecinieks – Francija, Itālija, Vācija, Spānija un Lielbritānija, kā arī organizatoru valsts – Nīderlande.

KONTEKSTS:

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Eirovīzijas konkurss tika atcelts. Bija plānots, ka tas notiks Roterdamā, jo 2019. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Dunkans Lorenss ar balādi "Arcade", izcīnot Nīderlandei tiesības rīkot nākamo konkursu. Nīderlande šīs tiesības realizē 2021. gadā.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka 2021. gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Uz Roterdamu devusies arī Latvijas nacionālā atlases konkursa “Supernova” 2020. gada uzvarētāja Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising". Viņa piedalīsies konkursa otrajā pusfinālā 20. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti