Sākas trīs dienu inovāciju un tehnoloģiju festivāls «iNovuss»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektdien, 30.augustā sākas šīs vasaras lielākais jaunrades notikums – inovāciju un tehnoloģiju festivāls “iNovuss”.

Trijās dienās vairāk nekā 50 pasākumos uz septiņām tematiskajām skatuvēm ar jaunāko biznesā, tehnoloģijās un izglītībā dalīsies eksperti no 17 valstīm. Lai pirms jaunā mācību un darba cēliena sākuma smeltos iedvesmu un sagatavotos nākotnē gaidāmajiem izaicinājumiem izglītībā un karjerā, festivālā notiks arī vairāki izglītībai un karjerai veltīti pasākumi. Ieeja festivālā visiem ir bez maksas.

Ko piedzīvot festivāla pirmajā dienā

Festivāla pirmajā dienā, 30.augustā “iNovuss” teritorija būs atvērta no plkst.15.00 līdz pusnaktij. Festivāla programma solās būt daudzveidīga – diskusijas, lekcijas, prezentāciju sesijas, darbnīcas un tīklošanas pasākumi notiks pasaules līmeņa ekspertu vadībā. Galvenā skatuve – “Magnetic Latvia” – pulcēs jaudīgākos starptautiskos ekspertus, kuri stāstīs par visu, kas maina un mainīs ierasto realitāti, t. sk. par mākslīgo intelektu, nākotnes izglītību un cilvēcības lomu tuvākajās desmitgadēs. Festivāla apmeklētājus gaida tikšanās ar personīgā zīmola arhitekti no Zviedrijas Lillis, futūristu no Somijas Pertu Polonenu un somu biznesa eņģeli un jaunzņēmumu mentoru Reimu Linnanvirtu. Varēs arī piedalīties lekcijās par nekonvencionālu ceļošanu, instadarbnīcā par stāstradi sociālajos tīklos, vienīgajā atklātajā LATBAN investīciju sesijā, sarunās par skandināvu tirgus iekarošanu un nepieciešamību sadarboties zinātnei un uzņēmējdarbībai, kā arī apgūt darbu ar elpošanu un izprast tās nozīmi moderna cilvēka ikdienā.

Tāpat visiem būs iespēja sekot līdzi Sansusī pianistu kautiņam, klausīties DJ Kaspara Zaviļeiska, Goran Goras un grupas “Polifauna” uzstāšanos, doties mīlestības retrītā ar grupu “Mazais princis” un nakts pārgājienā ar Movement Spontaneous, dejot Silent Disco ar perosnībām un noskatīties Alises Zariņas filmu “Blakus”.

Visas trīs dienas būs iespēja  ne tikai izglītoties un papildināt savas profesionālās prasmes, bet arī kopā ar ģimeni spēlēt ierastas spēles neierastos izmēros, izmēģināt spēkus balansa dārzā, vērot mākslas instalācijas, apmeklēt jaunās dzejas audio stūrīti, piedalīties jogas nodarbībās, kvestu klubos, virtuālās realitātes mačos un daudzās citās sportiskās, kulturālās un intelektuālās aktivitātēs.

Pilna festivāla programma meklējama šeit.    

Praktiska informācija festivāla apmeklētājiem

Kā nokļūt. Festivāls šogad norisināsies Rīgā, Lucavsalas dienvidu daļā, kur iespējams nokļūt ar sabiedrisko transportu (19.trolejbuss vai 233.minibuss līdz pieturai “Lucavsala”) vai mazgabarīta individuālo transportu – riteņiem un skūteriem (pāri Akmens tiltam vai Salu tiltam līdz Lucavsalai; brauciens no pilsētas centra aizņem aptuveni 20 minūtes). Riteņus būs iespējams atstāt norobežotā teritorijā netālu no ieejas.

Ja nepieciešams tulkojums. Viena no festivāla darba valodām ir angļu valoda. Lai Magnetic Latvia skatuves saturu dzirdētu latviešu valodā, festivāla apmeklētājiem būs nepieciešamas austiņas un tulkošanas lietotne Interactio viedtālrunī, ko iespējams lejuplādēt Google Play vai App Store. Lai lietotu tulkošanas rīku, jāpieslēdzas wi-fi tīklam vai, atverot lietotni, jāievada kods “inovuss”. Atverot lietotni, jāpieslēdz austiņas un jānospiež Play, lai klausītos tulkojumu.

Visas trīs dienas festivāla teritorijā darbosies ēdināšanas zona, kur varēs iegādāties ēdienus un dzērienus. Jāņem vērā, ka bezskaidras naudas norēķini nebūs iespējami pie visiem tirgotājiem. Festivāla teritorijā būs pieejams arī bezmaksas dzeramais ūdens, kuru varēs papildināt savos līdzpaņemtajos traukos.

Festivāla teritorijā darbosies bērnu zona ar auklītēm, kur varēs atstāt savas atvases. Jānodrošinās, lai bērnam būtu zināms vecāku telefona numurs, uzrakstot to uz bērna apģērba vai iedodot bērnam vizītkarti ar savu vārdu un telefona numuru.

iNOVUSS ir brīvdabas festivāls, tādēļ apmeklētāji aicināti parūpēties par laikapstākļiem atbilstošu apģērbu un apaviem. Festivāls atradīsies norobežotā teritorijā, kurā apmeklētāji tiks lūgti neienest lietussargus, asus un bīstamus priekšmetus, alkoholiskos dzērienus vai citas apreibinošas vielas.

Četrkājainie draugi festivālā. Festivālu var apmeklēt kopā ar suni, ja četrkājainais mīlulis labi jūtas un prot uzvesties, satiekot daudz nepazīstamu cilvēku. Saimniekam jāuzņemas atbildība par savu dzīvnieku!

Vairāk informācijas šeit.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti