Sākas dziesmu pieteikšana Latvijas Televīzijas konkursam «Supernova»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šodien, 22. septembrī, plkst. 10.00 sāksies dziesmu pieteikšana Latvijas Televīzijas autoru un dziesmu izpildītāju konkursam "Supernova", kura uzvarētājs iegūs iespēju nākamā gada maijā pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Lielbritānijā. Dziesmas iespējams pieteikt līdz 1. decembrim.

""Supernova" ir lielākais Latvijas Televīzijas rīkotais konkurss, kura laureāti iegūst ceļazīmi uz Eirovīziju, kas māksliniekiem ir ne tikai fantastiska iespēja un neaizmirstams piedzīvojums, bet arī ļoti atbildīgs Latvijas pārstāvēšanas uzdevums. Lepojamies ar skatītāju atzinību šogad – "Supernovas" skatīšanās rādītāji bija labākie pēdējo gadu laikā! Uzvarētāji – grupa "Citi zēni" – ļāva Eirovīzijā ikvienam pamanīt Latviju, bet kurš būs nākamais?! Lai arī nav vienas konkrētas Eirovīzijas uzvarētājdziesmas radīšanas formulas, novēlam mūziķiem radošu lidojumu un drosmi dziesmu pieteikšanā konkursam "Supernova"!" teic LTV Bērnu, jauniešu un izklaides raidījumu redakcijas vadītāja Agnese Štrause-Kubliņa.

Konkursā aicināti piedalīties izpildītāji, autori un producenti, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu. Gaidīti solistu, duetu un grupu (līdz sešiem dalībniekiem) pieteikumi. Konkursa nolikums paredz, ka ārvalstu pilsoņi drīkst piedalīties konkursā kā dziesmu vārdu autori, mūzikas autori vai fonogrammas producenti.

Iesniegtā dziesma nedrīkst būt publicēta vai atskaņota (arī dzīvajā izpildījumā) publiskos pasākumos pirms 2022. gada 1. septembra.

Autoru un dziesmu izpildītāju iekļūšanu konkursa "Supernovas" nākamajā kārtā – televīzijas pārraidēs – noteiks Latvijas Televīzijas izvēlēta žūrija, kas vērtēs dziesmas uzbūvi, oriģinalitāti, aranžējumu, vēstījumu, atbilstību mūsdienu tirgus tendencēm, dziesmas un konkursa dalībnieka iespējas konkurēt starptautiskajā popmūzikas tirgū, kā arī izpildītāja vokālās spējas, personību un iepriekšējos sasniegumus nozarē, potenciālu gūt sasniegumus nākotnē. Latvijas Televīzija arī patur tiesības uzaicināt izpildītājus un autorus dalībai konkursā.

Drošības apsvērumu dēļ arī šogad Latvijas Televīzija žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā. Žūrijā būs Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi.

No 22. septembra plkst. 10.00 līdz 1. decembra plkst. 23.59 dziesmu pieteikšana notiek "Supernovas" mājas lapā, kur iespējams iepazīties arī ar pilno konkursa nolikumu.

Konkursam izvēlētie dalībnieki un dziesmas publiskai vērtēšanai būs pieejamas 2023. gada janvārī. Krāšņi konkursa "Supernova" televīzijas šovi Latvijas Televīzijā gaidāmi nākamā gada februārī.

2022. gadā konkursā "Supernova" uzvarēja un iespēju piedalīties 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Itālijā ieguva grupa "Citi zēni". Eirovīzijas finālā 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība lēma 2023. gada konkursa rīkošanu uzticēt Lielbritānijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti