Sagaidīt jauno gadu ar krāšņu svētku programmu būs iespējams dažādās Latvijas pilsētās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jau šovakar sagaidīsim jauno gadu. Ja to nevēlaties sagaidīt tuvāko draugu lokā, bet gan lielākā pasākumā, ir iespējams apmeklēt kādus pilsētu rīkotus jaunā gada sagaidīšanas pasākumus. Latvijas Radio apkopijis vairāku pilsētu piedāvājumus visā Latvijā, kur iespējams piedalīties vecgada vakara pavadīšanā un jaunā gada sagaidīšanā.

„Laimīgu jauno gadu!” Šādu novēlējumu, mainoties apskāvieniem un smiekliem, pusnaktī visā pasaulē viens otram teiks miljardiem cilvēku. Arī šeit – Latvijā jau šajā pusnaktī 2018. gadu nomainīs 2019. Teju ikkatra pašvaldība parūpējusies, lai tās iedzīvotājiem un viesiem būtu pieejama vecgada vakara svētku programma. Galvaspilsētā Rīgā centrālie notikumi risināsies 11. novembra krastmalā.

Sagaidīt jauno gadu ar krāšņu svētku programmu būs iespējams dažādās Latvijas pilsētās
00:00 / 03:23
Lejuplādēt

"Tas norisināsies no 31.12 21:00 līdz par 01.01. 03:00. Tradicionāli tieši pusnaktī būs skaista svētku uguņošana. Paralēli darbosies skatuve, kur jau no pulksten 21:00 pasākuma apmeklētājus sagaidīs Valters Krauze un DJ ex da bass. Arī sāks darboties tirdzniecības vietas. No 22:00 uzstāsies Fēlikss Ķiģelis ar grupu. Pēc tam no plkst. 23:00 sāksies stundu gara disko programma. Pēc pusnakts uguņošanas ballīte turpināsies ar grupu „Bermudu divstūris” Līdz pat 01:00 un ballītes noslēgumā līdz pat 03:00 ar DJ ex da bass," stāstīja Rīgas jaunā gada sagaidīšanas svētku organizatoru – koncertorganizācijas „Avesol” projektu vadītāja Ieva Egle Vītola.

Laukumā pie koncertzāles „Lielais dzintars” jauno gadu sagaidīt varēs Liepājas iedzīvotāji un pilsētas viesi.

"Liepājā mums uzstāsies Intars Busulis pulksten 23:00 tad ir Intara Busuļa koncerta pirmā daļa pēc kuras uz skatuves kāpj pilsētas vadība un demonstrējam lielajos ekrānos valsts prezidenta uzrunu pēc kuras tieši pusnaktī uguņošana. Pēc tam jau Busuļa kungs turpinās savu performanci ar koncerta otro daļu," teica Liepājas kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns.

Daugavpils kultūras pārvaldes pārstāve Vita Viveļko interesentus aicina uz Vienības laukumu Daugavpilī, kur lielākās aktivitātes un arī uguņošana būs jau pēc pusnakts, jo pieredze rādot, ka jauno gadu cilvēki vēlas sagaidīt ģimenes lokā.

"Aicinām aplūkot mūsu svētku egli, mūsu iluminācijas, ka šogad ir ļoti krāšņas, gan arī mūsu jau tradicionālo rūķu namiņu. Aicinām visus uz Vienības laukumu 1. janvārī, pašā jaunā gada sākumā, jo jau no pus vieniem līdz 2:00 būs svētku diskotēka un plkst. 1:00 Daugavmalā būs jaungada uguņošana," stāstīja Viveļko.

Jelgavā jaunais gads tiks sagaidīts pasta salā uzstājoties grupai „Līvi”. Tur pasākums norisināsies no pulksten 23 līdz pat pus diviem naktī. Arī Jelgavā uguņošana norisināsies pēc pusnakts. Kādēļ tā - skaidro Jelgavas pašvaldības iestādes „kultūra” pārstāvis Ivars Pirvics.

"Jelgavā ir tradīcija sagaidīt jauno gadu pēc sava laika, jo zeme griežoties ap savu asi zeme diennaktī izdara vienu pilnu apgriezienu ik pa brīdim šķērsojot kādu no meridiāniem. Un tieši tāpēc Jelgavā jaunais gads iestājas pēc vietējā laika plkst. 00:25, kad šī laika meridiāna šķērso Jelgavas svētās trīsvienības baznīcas torni," pauda Pirvics.

Vecgada vakara svinību piedāvājums ir arī Valmierai – Tur pilsētas centrā, pusnaktī, gaidāma svētku uguņošana. Savukārt pēc tās, pilsētas iedzīvotāji un viesi aicināti uz jaungada balli Valmieras kultūras centrā, kur uzstāsies grupa „džentelmeņu špagats”. Tāpat Valmieras muzejā no vienpadsmitiem vakarā līdz vieniem naktī būs apskatāma Maijas Tabakas gleznu izstāde. Savas svētku programmas, protams, ir arī citām pašvaldībām. Tās ir raibas, tomēr tās visas vieno svētku uguņošana, bez kuras nav iedomājama neviena jaunā gada sagaidīšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti