Roterdamā atklāts Eirovīzijas konkurss; Samanta Tīna lieliski iejutusies atmosfērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar tirkīzzilā paklāja tiešraidi svētdien, 16. maijā, tika atklāts Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss. Mūsu Samanta Tīna jau nedēļu ir Roterdamā, Nīderlandē un konkursa atmosfērā iejutusies lieliski.

Latvijas delegācija uz tirkīzzilā paklāja kāpa aptuveni pulksten 21.00 pēc Latvijas laika. Samanta Tīna atklāšanas pasākumā bija tērpusies Kašera jeb Kaspara Blūma-Blūmaņa zīmola “Kasher Bloom” tērpā. 

“Esmu ārkārtīgā sajūsmā par to, ka man beidzot ir iespēja pārstāvēt savu valsti starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Jā, viss šeit Roterdamā notiek man un citiem dalībniekiem neierastā veidā un citādāk, nekā bijām iztēlojušies, taču tieši tāpēc jūtos īpaši, ka šī atklāšana būs īpaša, kuru mēs visi, visa Eiropa un Eirovīzijas organizatori nekad neaizmirsīsim,” pirms ceremonijas pārdomās dalījās Samanta Tīna. “Galvenais ir saglabāt modrību un parūpēties par drošību, lai nākamnedēļ varam piedalīties konkursā klātienē.”

“Tērpa smaragdzaļā krāsa simbolizē pārpilnību, labklājību un izaugsmi visās dzīves jomās. Tērpā un apavos izmantotais mēness izšuvums un bultas simbolizē spēju ātri pārvietoties laikā un telpā, kā arī spēku, kas mums tik ļoti nepieciešams, lai trāpītu cilvēku sirdīs,” atklāja Kašers. Tērpa izšūšanai tika patērētas 220 stundas un tas ir 100% roku darbs. Meklējot kristālus un pērlītes, tika izpirkti visi iespējamie smaragdzaļie kristāli Latvijā un Igaunijā.

Dziedātāja bija rotājusies ar garu bizi, kas stiepjas teju līdz papēžiem, un šo īpašo parūku speciāli konkursam izgatavoja Amuna Davis.

“Bize ir spēka un gudrības simbols, kas atspoguļo nēsātājas identitāti. Bizes pinumam ir kultūras nozīme, saikne ar radītāju, senčiem un zemi,” pastāstīja Samantas tēla un tērpa autors Kašers.

Atklāšanas pasākumā uz tirkīzzilā paklāja kopā ar Samantu Tīnu devās arī bekvokālistes Kitija Blūma, Una Daniela Aizgale un Paula Saija. Par Samantas Tīnas grimu un frizūru Roterdamā rūpējas grima māksliniece un matu stiliste Jana Kozlova. 

Kaut gan draudzēšanās un satikšanās, kas šķiet tik piederīga Eirovīzijas idejai, šogad nav ļauta epidemioloģiskās situācijas dēļ, pēc pirmajiem diviem mēģinājumiem uz lielās konkursa skatuves Latvijas delegācija ar tehnisko šova izpildījumu ir apmierināta.

Roterdama šogad ir klusāka, nekā būtu tad, ja Eirovīzija te notiktu pirms Covid-19 izmainītas pasaules. Nav ierasto tūristu pūļu un iepazīšanās burziņu ar citiem dalībniekiem. Ikdienas dzīve norit starp viesnīcu un lielo koncerthalli. 

"Mēs protams drīkstam iziet uz ielas, mēs drīkstam pastaigāt pa parku vai aiziet trīs krustojumus uz priekšu un nākt atpakaļ, bet satikties ar citām dalībvalstīm mēs nedrīkstam, satikties, pulcēties veikalos vai kafejnīcās vai vietās, kur daudz cilvēku, to mēs nedrīkstam," stāsta Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

"Mūs aizved, atved, tikai mēs, neviens cits, visi gidi, kas iesaistīti, visi pavadoņi ir katru dienu testēti, mēs paši tiekam testēti reizi 48 stundās."

Ierasti plašo žurnālistu un preses fotogrāfu pasākumu nav, ir atsevišķi sarunātas individuālas intervijas, tas mūziķiem ļauj vairāk koncentrēties savam priekšnesumam. Samantai bijuši jau divi mēģinājumi uz lielās skatuves un abi veiksmīgi. 

"Vakar bija otrais mēģinājums, nu jau mēs jūtamies pārliecinātāki, jo mēs jau esam bijuši uz tās skatuves un mazās niansītes pieslīpējām, un pēc otrā mēģinājuma arī baigi forši, tad tā sajūta kā latviešiem, kā tas tā ir iespējams, ka baigi forši, kaut kam taču jābūt arī sliktam, bet nav," turpina Gulbiņš.

Mūsu Samanta Tīna uzstāsies Eirovīzijas otrajā pusfinālā ceturtdien, 20. maijā, kad paši balsot nevarēsim. Savukārt lielais fināls būs skatāms nākamajā sestdienā, 22. maijā. 

"Samanta ļoti daudz saņem vēstules, ziņas un atbalstu no Latvijas cilvēkiem, kas ir ļoti liels prieks, ka nav negācijas, ir tas atbalstošais, un tas ir ļoti mīļi,

paldies visiem no Samantas un turiet par mums īkšķus," - tā Gulbiņš.

KONTEKSTS:

2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 22. maijā, bet pusfināli – 18. maijā un 20. maijā. Konkursa organizatori izstrādājuši vairākus scenārijus, lai nodrošinātu konkursa norisi dažādos epidemioloģiskajos apstākļos.

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Eirovīzijas konkurss tika atcelts. Bija plānots, ka tas notiks Roterdamā, jo 2019. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Dunkans Lorenss ar balādi "Arcade", izcīnot Nīderlandei tiesības rīkot nākamo konkursu. Nīderlande šīs tiesības realizēs 2021. gadā.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka 2021. gada gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Uz Roterdamu devusies arī Latvijas nacionālā atlases konkursa “Supernova” 2020. gada uzvarētāja Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising". Viņa piedalīsies konkursa otrajā pusfinālā 20. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti