Panorāma

Jaunā RAKUS aptieka būs modernākā Baltijā

Panorāma

Panorāma

Ropažu baznīcā atkal mirdz Gaismas dārzs

Ropažu baznīcā atkal mirdz gaismas dārzs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šodien Pirmā advente – diena, kad vainagā iededz pirmo sveci un sākas Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Bet Ropažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā atkal iedegts gaismas dārzs. Labvēļu sarūpētas dekorācijas, egles un lampiņu virtenes. Katru gadu gaismas dārzu brauc apskatīt cilvēki no visas Latvijas. Par apmeklētāju ziedojumiem šogad draudze īstenojusi senu sapni – atjaunojusi baznīcas torņa kāpnes. Un tagad gaismas dārza apmeklētāji Ropažus var apskatīt arī no baznīcas torņa. 

Gaismas dārzs Ropažu baznīcā katru gadu pārsteidz ar kaut ko neredzētu. Šogad tās ir gaismiņu virtenes līdz baznīcas griestiem un milzu lāči, kas izraisa lielu sajūsmu. Lāčus drīkst mīļot un aiztikt.

"Tādu siltumu dod, svētku noskaņa, skaisti!" atzīst Baiba.

Tikmēr Gints priecājas par lielajiem rotaļu lāčiem, bet Eduards – par trauslajiem stikla putniem.

"Katram brīdim sava elegance. Šis tiešam ir eleganti skaisti," saka Una Muceniece. 

"Tāds miers ir iekšā. Beidzot visa mana ģimene būs pie galdiem; svētki, eglīte. Tāda ļoti liela siltuma sajūta," uzsver Jūlija Karaša.

Anna Bretšteina īpaši izceļ virtenes uz griestiem. Viņai Advente nozīmē mieru un klusumu.

Pirmajā gadā, kad baznīcā ierīkoja gaismas dārzu, to apmeklēja 40 tūkstoši cilvēku. 

Par iepriekšējo gadu ziedojumiem izdevies īstenot kādu senu sapni – atjaunot kāpnes. Un tagad var paskatīties uz Ropažiem no 20 metru augstuma. 

"Daži melš, ka skaidrā un saulainā laikā var redzēt pat Nacionālo bibliotēku, bet tiem, kam nav spēka uzkāpt tornī, lejā ir ekrāns, kur var redzēt, kā tas viss no augšas izskatās," stāsta Ropažu evaņģēliski luteriskās draudzes priekšnieks Zigurds Erciņš.

"Ir vienmēr patīkamāk sagādāt prieku, nevis lūgt – ziedojiet baznīcai," atzīst draudzes priekšnieks. Tagad baznīca plāno tikt pie altāra. "Mēs mēģināsim tikt pie altāra. Nākamgad baznīcai ir 130 gadi un baznīca ir pelnījusi altāri, atjaunotu altāri."

"Iepriekšējos gadus mums teica, ka te jau kā pilī. Šogad bez tik lielas spozmes, jo svētkus gaida gan pilīs, gan būdiņās, vai ne? Tāpēc mēs ne mazāk gaidām Ziemassvētkus un brīnumu," piebilst Erciņš.

Baznīcas gaismas dārzs apmeklētājiem būs atvērts katru darbadienu līdz ar krēslas laiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti