Kultūras ziņas

Ugunsgrēks Parīzē: paralēles ar Rīgas pili

Kultūras ziņas

Jaunie diriģenti gūst pieredzi meistarklasēs

Ainaram Virgam – 55

Rokmūziķis Ainars Virga ar koncertu atzīmē 55 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ainars Virga savā 55 gadu jubilejā sarūpējis dāvanu visiem rokmūziķa talanta piekritējiem, proti, koncertu. Tajā skanēs līdz šim nedzirdētas viņa paša komponētas dziesmas, kurām Ainars ir arī vārdu autors, neizpaliks arī tautā jau labi zināmie un iemīļotie hiti.

Kā stāstīja pats mākslinieks, līdz šim viņa dziesmu tekstus rakstījis Guntars Račs, bet nu pirmo reizi mūžā nācies to darīt pašam. Jaunie skaņdarbi nav rakstīti dzejā, bet drīzāk sarunvalodā, un tajos atspoguļotas Ainara sajūtas un dzīvē piedzīvotais.

Ainars Virga dzimis 1964. gada 6. aprīlī un ir latviešu rokmūziķis, solists un dziesmu autors. Savu karjeru uzsācis 1980. gadā un muzicējis tādās grupās kā “Neptūns”, “Līvi”, “Liepājas brāļi” un citās.

2014. gada aprīlī viņš izdeva pirmo solo albumu ar nosaukumu "Dziesmas par dzīvi un mīlestību", kas tika atzīts par tā gada labāko metāla un roka albumu. Ar vienu no dziesmām, kas iekļauta albumā, saistās neparasts stāsts, jo skaņdarba teksts ir aizgūts no Bībeles, un, kā atzīst pats mūziķis, viņš šo grāmatu nekad nav lasījis. 

Šobrīd Virga strādā pie jauniem skaņdarbiem, kuriem rakstījis gan dziesmu vārdus, gan melodijas. Līdzšinējais viņa dziesmu tekstu autors Guntars Račs esot pārāk aizņemts ar saviem darbiem, līdz ar to bijis spiests visu darīt pats.

 “Es domāju, ka tas būs arī interesanti visiem, jo tas nav dzejas stilā, tas nav tā liriski, bet apmēram tā, kā es runāju,” uzskata Virga.

Ainara Virgas jubilejas ietvaros būs ne tikai koncerts, bet līdz 28. aprīlim Liepājas Latviešu biedrības namā apskatāma mūziķa fotoizstāde, kurā redzami momentuzņēmumi no mākslinieka koncertiem dažādos laika posmos. Savukārt koncerti notiks Liepājā 18. aprīlī un 20. maijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti