Rīta Panorāma

Britu rezervātā gaidāms rekordliels roņu mazuļu skaits

Rīta Panorāma

Intervija ar VARAM ministru (AP) Artūru Tomu Plešu

Uzstādīta Ņujorkas Rokfellera centra egle

Rokfellera centrā Ņujorkā uzstāda Ziemassvētku egli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Amerikas Savienoto Valstu pilsētā Ņujorkā pie Rokfellera centra uzstādīta Ziemassvētku egle. 24 metrus augsto svētku simbolu lielpilsētai šogad dāvināja kāda ģimene no Merilendas štata.

Dārznieks Ēriks Pauze atklāj savas sajūtas: "Šī diena ir lieliska. Mēs uzstādījām skaistu Norvēģijas egli, kas ir 24 metrus augsta,  14 metrus plata un sver 12 tonnas. Mēs to tikko uzstādījām, un tā izskatās patiesi krāšņa."

Apmēram 85 gadus vecā egle atradās pie Praisu ģimenes mājas, un pastāvēja risks, ka stipras vētras laikā tā varētu nolūzt un uzkrist ēkām. Tas bijis vēl viens iemesls, kāpēc pieņemts lēmums krāšņo koku ziedot cilvēku priekam.

Koku izgreznos ar vairāk nekā 50 tūkstošiem daudzkrāsainu gaismiņu, bet tā virsotnē būs 400 kilogramus smaga, ar kristāliem izrotāta zvaigzne. Egles iedegšanas ceremonija plānota 1. decembrī, un svētku sajūtu tā cilvēkiem palīdzēs nodrošināt līdz janvāra sākumam. Centra pārstāvji arī atgādina, ka tradīcijai ir gandrīz 90 gadu, un egle Ņujorkas centrā kļuvusi par vienu no Amerikas Ziemassvētku laika simboliem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti