Rīta Panorāma

"Dzīve ir ceļš!": VAS Latvijas Valsts ceļi - 100. Intervija ar Jāni Langi

Rīta Panorāma

LNMM RIXC Mākslas un zinātnes festivāla izstāde ZAĻŠ/Atmaskots

Ročesteras katedrālē uz laiku ierīko minigolfa laukumu

Ročesteras katedrālē uz laiku ierīko minigolfa laukumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lielbritānijā labi zināmajā Ročesteras katedrālē uz laiku ierīkots minigolfa laukums. Projekta mērķis ir raisīt cilvēku interesi par baznīcu, tostarp izmantojot dažādus netradicionālus paņēmienus.  

Baznīcas pārstāvji informēja, ka minigolfa laukumā ir 9 bedrītes, kā arī izveidoti nelieli tiltiņi, pa kuriem iespējams pārvietot bumbiņu.

Pateicoties šai konstrukcijai, arī citiem apmeklētājiem ir iespējams pastaigāties pa vairāk nekā 1000  gadus seno dievnamu.

Kā jau bija gaidāms, lielākā interese par jauno iespēju ir bērniem, taču iespēju spēlēt minigolfu baznīcā izmanto arī daudzi pieaugušie. 

Tikmēr baznīcas pārstāvji informēja, ka laukums katedrālē darbosies visu augustu, izņemot laiku, kad notiek dievkalpojumi. 

Arī anglikāņu baznīcas vadītājs Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs esot teicis, ka gadījumos, ja garīdznieki nezina, kā nest prieku baznīcā, tad viņi neveic savu darbu pareizi.

Tomēr idejai ir arī kritiķi, un vairāki priesteri pauduši, ka tas esot baznīcas apgānīšanas akts, kas padarīja kristietību smieklīgu. Cilvēki no tās gaidot morālo un garīgo nopietnību. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti