«Rimi» Rīgas maratona oficiālā «Nike» skriešanas krekla dizainu radījuši MAREUNROL’S

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Februāra izskaņā “Rimi” Rīgas maratona sezonas notikumu centrā tirdzniecības centrā “Alfa” tika atklāts maratona oficiālais “Nike” skriešanas krekls. Maratona 30. jubilejas sezonas skriešanas krekla dizaina autori ir MAREUNROL’S – starptautiski pamanītākais latviešu modes zīmols, medijus informē maratona organizatori.

MAREUNROL’S ir starptautiski pamanītākais latviešu modes zīmols, kas kopš 2012. gada regulāri iekļauts Parīzes modes nedēļas oficiālajā programmā. 2013. gadā izdevniecības “Phaidon” almanahs “Pattern” ierindojis MAREUNROL’S starp 100 mūsdienu īpašākajiem jaunajiem dizaineriem. Un viņu tērps rotājis arī slavenā dzīvesstila žurnāla “Wallpaper” nākotnes modei veltītā speciālizlaiduma vāku.

"Vēstījums, ko gribējām nodot ar šo kreklu, ir skrējēja cīņa ar vēju, vienlaikus saglabājot veselo saprātu.

Noskriet 20 km un vairāk ir kaut kas man neiedomājams. Vienlaikus ir svarīgi apzināties savu ķermeni un nepārvērtēt spējas, jo vēlmes bieži vien ir lielākas par fizisko varēšanu. Protams, tas viss ir jāuztver mazliet ar humoru," savu domu iezīmē dizaina idejas autors Rolands Pēterkops.

MAREUNROL’S jaunākais veikums būs aplūkojams arī otrās Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennālē, kura tiks atklāta vienā nedēļas nogalē ar Rimi Rīgas maratonu – 16. maijā. Tāpēc abi starptautiskie pasākumi – biennāle un maratons – nolēmuši sadarboties, lai Rīgas viesi iegūtu vēl plašāku programmu:

mākslas baudītāji varētu izkustēties, savukārt skrējēji varētu baudīt laikmetīgo mākslu.

Un, protams, arī vietējie iedzīvotāji varētu vienā nedēļas nogalē apvienot sportot-prieku ar mākslas baudīšanu.

"RIBOCA2 tiks atklāta 16. maijā, un šogad tā ir nedēļas nogale, kurā norisinās arī maratons. Atklājot sadarbību ar maratonu, ar prieku varu teikt, ka arī mēs skriesim, kā arī gaidīsim visus skrējējus izstādē. Liels paldies Rīgas biennāles māksliniekiem MAREUNROL’S par sagatavoto maratona oficiālo, turklāt jubilejas, tātad, pavisam īpašo kreklu," pauž Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles stratēģisko partnerattiecību direktore Inese Dābola.

Rolands Pēterkops (no kreisās) un Aigars Nords
Rolands Pēterkops (no kreisās) un Aigars Nords

Kopš 2008. gada maratona oficiālo skriešanas krekla autori ir bijuši Latvijā zināmi mākslinieki – Gints Apsītis, Anna Heinrihsone, Ritums Ivanovs, Krišs Salmanis, Ella Krugļanska, Andris Vītoliņš, Raimonds Staprāns, Ieva Iltnere, Ilmārs Blumbergs, Elita Patmalniece, Maija Kurševa, kā arī izsolē pirkts Gustava Kluča oriģināldarbs.

Kreklu šobrīd iespējams iegādāties, reģistrējoties “Rimi” Rīgas maratonam. Dīzumā tas būs pieejams arī maratona sadarbības partneru veikalos “Sportland” un “Nike”.

Par “Rimi” Rīgas maratonu

Maratons Rīgā notiek kopš 1991. gada. 30. “Rimi” Rīgas maratons notiks 2020. gada 16.-17 maijā. 2019. gadā “Rimi” Rīgas maratons sadarbībā ar Bērnu Slimnīcas fondu un Rimi izveidojis "Kustību par kustību" bērniem ar kustību traucējumiem, lai ar skrējēju aktīvu līdzdalību savāktu 35 000 eiro ziedojumu. 2019. gadā pasākums pulcēja 38 398 dalībniekus, tai skaitā 4 632 ārvalstniekus no 82 pasaules valstīm un teju 13 tūkstošus bērnu "Rimi Bērnu dienas" ietvaros. Pasākums atkārtoti saņēmis prestižo Pasaules Vieglatlētikas asociācijas (“World Athletics”) "Zelta" kvalitātes zīmi (Gold Label).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti