Rīta Panorāma

Intervija ar NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Kāda ir "Rīgas vasara 2022"?

Rīgas vasaras kultūras programma šogad «drosmes un prieka zīmē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ar apkaimju svētkiem Vecmīlgrāvī un pasākumiem Vērmanes un Viesturdārzā nākamnedēļ sāksies Rīgas vasaras kultūras programma. “Šī Rīgas vasara tiks aizvadīta drosmes un prieka zīmē. Jūlijā un augustā pilsētas parkos, ielās un apkaimēs tiks radīti mirkļi un vietas, kur rīdziniekiem un pilsētas viesiem sastapties ar kultūru, smelties iedvesmu un modināt drosmi,” informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

7. jūlijā pulksten 18.00 apmeklētāji tiks gaidīti Vērmanes dārzā, kur “Vasaras mūzikas krāsainās skaņu plates” koncertā uzstāsies Ilona Bagele un Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra vadošie mūziķi. Šis būs pirmais no astoņiem ceturtdienu koncertiem parka estrādē.

9. jūlijā vasaras kultūras programma sāksies Viesturdārzā. Šeit no pulksten 12.00 darbosies jauno mēbeļu darbnīca arhitekta Austra Mailīša vadībā, savukārt pulksten 17.00 notiks saruna par Rīgas parkiem, to šī brīža stāvokli un iespējām pilsētu padarīt patīkamāku nākotnē. Vakara noslēgumā parkā uzstāsies Ieva Akuratere kopā ar sava pasaules mūzikas projekta “Lidojošais paklājs” biedriem. Daudzveidīga kultūras programma Viesturdārzā būs baudāma līdz pat augusta beigām.

Dažāda veida pasākumi – galda spēļu pēcpusdienas, koncerti, cirka nodarbības ģimenēm ar bērniem, zaļumballe, stāstu vakari, lekcijas divu mēnešu garumā notiks arī Nordeķu parkā un Mazjumpravas muižas dārzā.

9. jūlijā uz pirmajiem svētkiem apkaimju svētku sērijā aicinās Vecmīlgrāvis. Visas dienas garumā kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā norisināsies krāšņi svētki, izceļot Vecmīlgrāvi kā senu zvejnieku ciematu. Svētki tiks atklāti ar pūtēju orķestra “Fanfara” uzstāšanos. Uz skatuves dienas laikā kāps jauniešu deju kolektīvs “Bitīte”, senioru kolektīvs “Ziemeļblāzma” un deju kolektīvi “Auda” un “Pērkons”.

Pašiem mazākajiem svētku apmeklētājiem sarūpēta īpaša izrāde – “Kaķis mācās zivi ķert”.

Pēcpusdienā ar muzikālajiem priekšnesumiem Vecmīlgrāvja svētku apmeklētājus priecēs “Sunny Groove Dixie”, kapella “Vilnis” un grupa “AfroAmbient”. Svētku noslēguma zaļumballē uzstāsies leģendārā grupa “Credo”.

23. jūlijā apkaimju svētki tiks svinēti Āgenskalnā, savukārt 30. jūlijā ikviens interesents tiks gaidīts svinībās Bolderājā. 6. augustā apkaimju svētki norisināsies Maskavas forštatē, bet 20. augustā Imantā, Pļavniekos un Purvciemā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti