Rīgas svētkus šogad svinēs bez uguņošanas un vērienīgiem pasākumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas 819. dzimšanas dienu šogad atzīmēs no 14. līdz 16. augustam. Svētki gan paredzēti bez kupli apmeklētiem pasākumiem un uguņošanas, informēja Rīgas dome.

Šogad svētkos rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti doties nesteidzīgās pastaigās, iepazīstot savu Rīgu, apmeklējot pilsētas dažādās apkaimes, tiekoties ar iemīļotiem skatuves māksliniekiem, kopā ar draugiem ejot ekskursijās, baudot galvaspilsētas restorānu un kafejnīcu viesmīlību, kā arī piedaloties sporta aktivitātēs.

Tomēr atšķirībā no citiem gadiem šogad svētkos nebūs lielu, vērienīgu notikumu krastmalā un pilsētas centrālajos laukumos, izpaliks allaž kupli apmeklētais uguņošanas priekšnesums.

Svētku apmeklētājiem būs iespēja pabūt kādā no daudzajām norišu vietām un iesaistīties vairāk nekā 50 dažādās svētku norisēs pilsētas ielās, parkos un laukumos, kanālmalā, kultūras centros, kā arī vērot koncertus tiešraidēs Doma laukumā izvietotajā ekrānā.

Šogad svētku rīkotāji aicina doties izzinošās, relaksējošās, pārsteidzošās un muzikālās pastaigās pa Vecrīgu, pilsētas centru, jūgendstila Rīgu, Jauno Teiku un gar pilsētas kanālu. Atšķirībā no citiem gadiem svētku apmeklētāji varēs baudīt mobilos un akustiskos koncertus Rīgas centrā un apkaimēs – Sarkandaugavā, Juglā, Arkādijas parkā, Āgenskalnā, Imantā, Kalnciema kvartālā un citviet pilsētā. Bērniem interesanta un aizraujoša svētku programma risināsies Spīķeros, taču kopā ar vecākiem mazuļi gaidīti arī Lielajā piknikā Mežaparkā, Aviācijas svētkos Spilvē un citos pasākumos.

Svētku organizatori aicina pasākumu rīkotājus un apmeklētājus ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un rekomendācijas saistībā ar Covid-19 izplatību.

Rīgas svētku programma un aktualitātes ikvienam interesentam no augusta sākuma būs pieejama mājaslapā www.rigassvetki.lv. Tāpat šogad būs izvietota informācijas telts pie “Laimas” pulksteņa un pieejami svētku programmas bukleti tūrisma informācijas centros un pasākumu norises vietās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti