Rīgas parkos varēs doties kulturālā pastaigā kopā ar savu suni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Līdz augusta izskaņai Rīgas vasaras kultūras programmas laikā tiks realizēts projekts “Dzilvēku stāsti”, kurā ikviens, it īpaši suņu saimnieki, tiks aicināti doties kulturālā pastaigā cauri 10 Rīgas parkiem, informēja organizatori.

Projektā “Dzilvēku stāsti” Rīgas parkos varēs sastapties ar nekustīgiem, taču interesantiem suņiem, kuri sevī slēps dažādus stāstus no rakstnieces Noras Ikstenas un mākslinieka Aivara Vilipsona grāmatas – “Suņa dzīve. Stāsti un suneti.” Stāstošie suņi būs uz soliņiem sēdošas, tēlnieka Kristapa Andersona veidotas skulptūras. Uz katras no skulptūrām būs izvietoti QR kodi, kurus, noskenējot ar viedtālruni, varēs noklausīties vienu audio stāstu, ko ierunājusi aktrise Marija Bērziņa.

“Šis kultūras projekts ir patiesi sirsnīgs, un tas ir pieejams visiem – gan Rīgas iedzīvotājiem, gan tās viesiem.

Mēs ceram, ka tiem, kas ar projektu iepazīsies pavisam nejauši, garām ejot, mēs atklāsim pavisam jaunu pasauli, spēsim mudināt paskatīties uz lietām no citas perspektīvas.

Manuprāt, “Dzilvēku stāsti” skar visus šobrīd sabiedrībai tik svarīgos dzīves aspektus – veselīgu kustību, kopradīšanu un kultūras baudīšanu, kas pietiekami ilgi mums tika liegta,” atklāja projekta vadītāja Zane Dreismane.

Kā skaidroja projekta īstenotāji, katrs stāsts ir savā īpašajā emocionālajā nokrāsā un atspoguļo kādas vērtības, par kurām ir vērts aizdomāties, tāpēc katrai suņa skulptūrai, būs savs vizuālais noformējums, ko piešķīris kāds no māksliniekiem. Projektu “Dzilvēku stāsti” atbalsta 10 radošas personības, kuru starpā ir gan Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas topošie mākslinieki, gan mākslas vidē jau pieredzējuši meistari – Māris Subačs, Armands Grundulis un Ilizane Grīnberga.

Kulturālās pastaigas karti iespējams aplūkot digitāli projekta mājaslapā.

Projektu realizē biedrība “Suns ar misiju” ar Rīgas domes finansiālu atbalstu. Latvijas Nacionālais teātris projektu atbalsta, nodrošinot stāstu ierakstus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti