Rīgas kultūras dzīve skaņās – «Tīrkultūras» radio māksla galerijā «Alma»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

5. oktobrī pulksten 12.00 interneta audio projekts "Tīrkultūra" izstādes "Unexpected Sources Audio Gallery" ietvaros galerijā "Alma" atklās jaunu radio mākslas instalāciju. To veido 20 interneta radio platformu atskaņojums mobilajās ierīcēs, kas, novietotas uz statīviem, raida globālus skaņu rokrakstus – pasaulē atzītu dīdžeju un melomānu veidotas epizodes, lai pievērstu uzmanību patstāvīga un neatkarīga interneta radio nepieciešamībai mūsu galvaspilsētā, informēja rīkotāji.

Projekta veidotāju iecere ir "kopā ar Rīgas kultūrvides personībām veidot radio ar savu rokrakstu – fiksēt un atspoguļot atšķirīgu Rīgas kultūras dzīves veidošanas pieeju, kas balstīta uz dažādām skaņu kombinācijām, tās izpēti, mūzikas žanriem, sarunām un atšķirīgām tekstu formām".

5. oktobra atklāšanas programmu, sākot no pulksten 16.00, veidos vairāki skaņu mākslinieki – Andris Indāns, Toms Auniņš un komponists Krists Auznieks, kā arī māksliniece un fotogrāfe Annemarija Gulbe.

Pasākumu būs iespējams vērot klātienē Tērbatas ielā 64, kā arī tiešraidē interneta vietnē www.tirkultura.net un www.mixcloud.com/live/tirkultura. Apmeklētāji ir aicināti apmeklēt pasākumu, ievērojot epistemoloģijās drošības nosacījumus.

Instalācija tapusi sadarbībā ar digitālo partneri – tehnoloģiju inovāciju uzņēmumu LMT.

"Tīrkultūra" ir nevalstiska, starpdisciplināra laikmetīgās kultūras platforma, kuras galvenais izteiksmes līdzeklis ir skaņa. Tā aizsākās 2015. gadā kā radiopārraide komercradio ēterā Rīgā, Latvijā. Ik nedēļu trešdienu vakaros "Tīrkultūra" klausāma Latvijas Radio 3 “Klasika” ēterā un interneta vietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti