Dienas ziņas

Eiropas pilsētu vadītāji tiekas ar Zelenski

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Noskaidrota gardākā Rīgas dzimšanas dienas kūka

Rīgas dzimšanas dienas svinībās noskaidro gardāko svētku kūku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pirmo reizi īpašā konkursā noskaidrota Rīgas gardākā svētku kūka. Svinot galvaspilsētas 821. dzimšanas dienu, šogad pilsētnieki varēja baudīt plašu svētku un izklaides programmu, kā arī nobaudīt gardas, speciāli Rīgai izceptas kūkas. Tās sarūpēja pilsētas iedzīvotāji un nesa uz Vecrīgu žūrijai – vērtēšanai.

Visas dienas garumā Vecrīgā notika grandiozs Rīgas dzimšanas dienas pikniks. Viens no tā gaidītākajiem notikumiem bija konkurss par Rīgas dzimšanas dienas gardākās kūkas titulu. Pirmo reizi svētku rīkotāji aicināja pilsētniekus izcept kūkas un atnest tās uz Doma laukumu. Lauku torti ar Pētergaili izcepusi Lāsma. Liels izaicinājums bijis torti karstajā laikā šurp atgādāt, lai tā neizkustu.

"Es šoreiz gribēju izmantot to iespēju uzcept kūciņu Rīgas gadadienai, kas ir tādam gada skaitlim kā 821. Tāda iespēja bija jāizmanto. Tā ir tāda klasiska lauku kūciņa ar klasiskiem biskvītiem, un vēl ir ļoti daudz improvizācijas, ja godīgi. Es īsti nestādos priekšā, kā viņa varētu garšot," stāstīja sieviete.

Citronu krēms kopā ar tradicionālo vārīto krēmu trīs žūrijas ekspertu vērtējumā garšoja labi. Un visas citas, kopā veselas sešas, tortes tāpat.

Šokolādes, kokosriekstu, aveņu un vēl citas garšas. Arī noformējumi visdažādākie. Bet konkursa uzvarētājs var būt tikai viens.

"Mums ir pilnīgi skaidrs, ka pirmo vietu saņem Doma baznīca," paziņoja pavārs Mārtiņš Sirmais.

Šo kūku, kuru rotā ēdama Doma baznīca, izcepusi Marija. Viņa vēlas kļūt par konditori.

Ar dekoru varbūt, ka tā ir mana vissliktākā kūka, tāpēc, ka man nebija ļoti daudz laika ar dekoru. Bet laikam dekors nav tik svarīgs, pati svarīgākā ir garša.

Kas ir tava slepenā sastāvdaļa?

Tas ir aveņu ievārījums, klasiskais biskvīts un krēmsiers.

"Cilvēkiem patīk uz svētkiem cept kūkas! Ledusskapi vajag, Rīgā vajag ledusskapi priekš kūkām. Visas bija skaistas, garšīgas, izskatīgas, perfektas," pēc konkursa stāstīja Sirmais.

Kas gan būtu dzimšanas diena bez tortes? Plānots šādas sacensības rīkot arī turpmāk, aicinot pilsētniekus ne tikai baudīt svētkus, bet arī pašiem tos radīt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti