Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Sprūdu

Rīta Panorāma

Intervija ar Tomu Švanu

Pēdējā cirka izrādes arēnā pirms ēkas rekonstrukcijas

Rīgas cirkā atvērta «Cirka viesistaba» un notiek bezmaksas ekskursijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas cirkā atvērts un līdz 5. septembrim darbosies cirka inventāra un dizaina veikaliņš “Cirka viesistaba”. “Cirka viesistaba” piedāvās ne tikai izmēģināt un iegādāties dažādus cirka rīkus, bet arī aicinās bezmaksas ekskursijās pa Rīgas cirku. Šobrīd – neilgu brīdi pirms cirka ēkas rekonstrukcijas – tā ir viena no pēdējām iespējām izpētīt vēsturisko ēku, informēja Rīgas cirka pārstāvji.

“Cirka viesistabā” ir pieejama informācija par Rīgas cirka skolas aktivitātēm un par pieteikšanos bērnu un pieaugušo nodarbībām. Veikaliņā var arī iegādāties biļetes uz pēdējo cirka izrādi arēnā pirms ēkas rekonstrukcijas – uz cirka apvienības “Kaaos Kaamos” (Zviedrija) izrādi “Babel, Glöm*”, kas notiks 2., 3. un 4. septembrī.

"Cirka viesistaba" Rīgas cirkā
"Cirka viesistaba" Rīgas cirkā

Sākot ar 20. augustu, viesistabā notiks arī sarunas par cirku – tām varēs sekot līdzi klātienē vai tiešsaistē. Savukārt piektdienās – tikai tiešsaistē, jo uzaicināti arī runātāji, kas mīt citās valstīs.

Uz sarunām aicināti dažādi ar Rīgas cirku tuvi cilvēki: Rīgas cirkā rezidējošo mākslinieku apvienība “Fauna”, cirka skolas pasniedzēji Maija Sukute, Dmitrijs Pudovs un Aleksejs Smolovs, cirka arhīva kārtotāja Elvīra Avota, Rīgas cirka renovācijas autori – arhitektu biroja “NRJA” pārstāvji, Rīgas cirka labklājības rezidenču programmas māksliniece Ingrīda Pičukāne, izrādes “Iluzionista viesistaba” veidotāji Gabriels Gots un Edgars Niklasons un citi.

“Šobrīd cirkā notiek daudz kas aizraujošs – izrādes ir tikai aisberga redzamā daļa.

Lai parādītu pārējo, nolēmām aicināt ciemos.

Nevis uz izrādi, bet tāpat vien – ciemos uz kafiju vai ekskursiju, ciemos, lai uzzinātu par cirka nākotnes plāniem, parunātos ar cirka māksliniekiem un iegādātos kādu žonglēšanas bumbiņu,” teic Rīgas cirka stratēģiskās attīstības vadītāja Māra Pāvula, kura min, ka šīs trīs nedēļas varētu dēvēt par atvērto durvju dienām Rīgas cirkā.

"Cirka viesistaba" Rīgas cirkā
"Cirka viesistaba" Rīgas cirkā

“Cirka viesistaba” darbosies no 14. augusta līdz 5. septembrim. No otrdienas līdz piektdienai durvis būs atvērtas starp pulksten 12.00 un 20.00, bet sestdienās – no 10.00 līdz 18.00.

No 25. līdz 29. augustam ar iepriekšēju pieteikšanos tiks organizētas nelielas ekskursijas pa cirka aizkulisēm kopā ar Rīgas cirka darbiniekiem. Sestdienās – 22. un 29. augustā un 5. septembrī, iepriekš piesakoties, būs iespējams apmeklēt ģimeņu rītus, kuros būs iespējams apgūt objektu manipulāciju, izgatavot savu žonglēšanas inventāru, spēlēt cirka spēli un piedzīvot dažādus brīnumus.

Ekskursijām un ģimeņu rītiem būs iespējams pieteikties uz vietas “Cirka viesistabā” vai “Facebook” – “Cirka viesistabas” notikumā.

Rīgas cirks

Rīgas cirks ir daudzfunkcionāls mākslas centrs, kas mērķtiecīgi strādā ne tikai pie nozīmīgu un aktuālu cirka izrāžu piedāvāšanas arvien plašākai publikai, bet arī ilgtermiņā veicina cirka nozares attīstību un atpazīstamību Latvijas un starptautiskā mērogā.

Plānots, ka 2020. gada rudenī sāksies Rīgas cirka ēkas energoefektivitātes rekonstrukcijas projekts. Projektu izstrādājis arhitektu birojs “NRJA”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti