Rīgā uz «videi draudzīgas» egles skatāms multimediāls Ziemassvētku stāsts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kā dāvana gaidāmajos Ziemassvētkos 19. decembrī “Lido” atpūtas centrā Rīgā uzmirdzējusi 22 metrus augsta svētku egle, kas, taupot dabas resursus un domājot ilgtspējīgi, veidota no mežu tīrīšanas darbos pārpalikušiem egļu zariem. Uz svētku egles tiek stāstīts Latvijas Ziemassvētku stāsts, ko īpaši šim projektam radījis multimediju mākslinieks Māris Kalve, medijus informē “Lido” pārstāvji.

Organizatori norāda – egle izrādījusies tikpat augsta – 22 metri – kā pasaulslavenā Rokfellera centra egle Ņujorkā un diametrā sasniedz 11 metrus. Tā veidota no 1300 īstiem egļu zariem, kuri iegūti, tīrot zemnieku saimniecības “Andulaiši” mežus. Egles montāža prasījusi gandrīz trīs nedēļas.

“Lai gan nācās pārvarēt šķēršļus un šogad egli iededzam vēlāk nekā citus gadus, mums ir līdz šim vērienīgākā un aizkustinošākā egle Latvijas vēsturē!

Skaisti izrotāta Ziemassvētku egle ir viena no galvenajām svētku tradīcijām. Dāvinot Latvijai šo svētku egli, izmantojam 21. gadsimta sniegtās iespējas un, apvienojot dabu ar tehnoloģijām, aicinām ikvienu uz mirkli atgriezties bērnībā, atkal no sirds noticot brīnumiem!” novēl “Lido” dibinātājs un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.

Katru dienu no pulksten 15.30 līdz 23.00 trīs reizes stundā uz egles un “Lido” galvenās ēkas tiks projicēts multimediju mākslinieka, festivāla “Staro Rīga” ilggadējā objektu autora Māra Kalves radītais Ziemassvētku stāsts.

“Galvenais varonis šajā stāstā ir cilvēka sirds, kas piecu minūšu laikā izdzīvo veselu Ziemassvētku un patiesībā arī dzīves ceļa stāstu: māju mieru ar tikko ceptu piparkūku smaržu nomaina pasaules plašumi gan ar žilbinošu svētku spožumu, gan aukstām ledus pilīm, un mēs nekad nevaram būt droši, kur kurā brīdī nonāksim.

Taču svētku sajūta dzimst sirdī, un arī mājas ir tur, kur ir sirds. Tāpēc cilvēks pats ir brīnuma radītājs, un es ceru, ka to ikvienam atgādinās gan “Lido” egle, gan manis veidotās projekcijas,”

skaidro multimediju mākslinieks Māris Kalve.

Taču tie nav vienīgie pārsteigumi, ko svētku gaidās sarūpēti -  apmeklētājus “Lido” atpūtas centrā sagaida arī tūkstošiem dažādu svētku lampiņu un svētku motīvu instalāciju, kā arī brīvdabas slidotava.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti