Rīgā līgoja cilvēki no visas pasaules

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Bez lietus, skaļi un skanīgi visā Latvijā aizvadīta Līgo nakts. Un tas, kā svinam vasaras saulgriežus Rīgā, nu ir zināms visā pasaulē – no Krievijas līdz Šrilankai, no Zviedrijas līdz Vjetnamai. Tik plaši bija pārstāvētas pasaules valstis krastmalā, kur tūkstošiem tūristu svinēja Līgo svētkus kopā ar rīdziniekiem.

Pamēģiniet nu sapīt vainagu, ja nākas to darīt pirmo reizi mūžā. Daudzi Rīgas viesi atzina, ka tieši ar pašu gatavotiem vainagiem sākas viņu Līgo nakts svinības

“Atbraucām no Vladivostokas, Krievijas, tie ir 12 tūkstoši kilometru līdz jums. Esam tik priecīgi! Te ir tik jauki!” sacīja Sergejs.

“Tie ir mūsu pirmie Līgo svētki, un mums tik ļoti patīk!” atzina Rīgas Stradiņa universitātes studentes no Šrilankas.

Savukārt Esteres mamma Liene stāsta, ka viņām savu lauku nav, kur svinēt, bet būtu ļoti gribējies līgot tieši pie dabas. Lai gan ir labi arī pilsētā.

Uz lielās skatuves skanēja Raimonda Paula mūžam nevīstošās melodijas.

Tikmēr pāri Daugavai – cita Līgo noskaņa. Dzegužkalns pulcēja apkaimes ļaudis un tos, kam tuva latviskā dzīvesziņa. Jaunā dzīve sākas simboliski: ar uguns ratu, kas no Rīgas augstākā kalna – Dzegužkalna – aizripo līdz lielajam ugunskuram un iededz to."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti