Rēzeknē par godu Krievijas imperatorei rīko Martas balli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien pirmo reizi Rēzeknē par godu Martai Skavronskai – Krievijas imperatorei Katrīnai I – tiek organizēta Martas balle – koša un teatrāla koncertprogramma “Martas saulgriežu nakts sapnis”.

Dažādas radošās darbnīcas, dzīvās skulptūras, muzicēšana, seno tērpu konkurss un seno deju meistarklases, kā arī galma āksts un karaļa svīta jau no 18.00 vakarā Rēzeknes Festivāla parku pārvērtīs par greznu balles laukumu.

Kā pastāstīja Rēzeknes Tūrisma attīstības centra vadītāja Jeļena Kijaško:   Marta Skavronska, parasta Latgales meitene, nākusi no Latgales zemnieku ģimenes.

Rēzeknē notiks Martas balle
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

“Par viņas izcelsmi tagad strīdas gan Krāslavas, gan Alūksnes novads, nedaudz pat lietuvieši, bet zināms, ka [viņa nākusi] no šīm zemēm un kļuvusi par Pētera I sievu ķeizarieni Katrīnu I,” teica Kijaško.

Martai Skavronskai tiek rīkota balle, kuras apmeklētāji nokļūs 17.gs. beigās, baroka stilā – būs baudāmi baroka tērpi, baroka dejas, baroka mūzika.

“Protams, mēs aicinām arī nekautrēties un reāli atnākt atbilstošā tērpā un izbaudīt gan dejas, gan mūziku, gan skaistus priekšnesumus," uzsvēra Kijaško.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti