Panorāma

Ukrainiete Irina izlēmusi atgriezties dzimtenē

Panorāma

Panorāma

Lucavsalā jau otro dienu festivāls "Positivus"

REPORTĀŽA. «Positivus» festivālu pēc pārcelšanās uz Rīgu vērtē gan kā labāko, gan kā sliktāko

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Mūzikas festivāls "Positivus" galvaspilsētas centrā notiek pirmo reizi, taču pasākuma organizatori sola, ka arī ne pēdējo. Festivāla apmeklētāji tā norisi Rīgā vērtē ar dalītām jūtām.

"Ja es nekad nebūtu bijis Salacgrīvā, tad būtu grūtāk. Bet es teikšu, ka šis ir labākais pasākums, ko esmu redzējis Rīgā, bet sliktākais "Positivus", ko esmu piedzīvojis, jo tas nav Salacgrīvā. Tāpēc nu, tā, diemžēl, ir!" spriež Edgars Bāliņš.

"Tā festivāla sajūta arī ir mazliet citādāka. Ļoti daudz jauniešu! Vecie buki nesaprot, kas notiek, bet jaunā paaudze ir ieradusies un arī pārņēmusi festivālu. Un jebkurā gadījumā tas ir brīnišķīgi. Nākotne ir iestājusies!" uzskata Sergejs.

"Man ļoti patīk, tāpēc, ka var atbraukt no mājām, var pēc tam arī aizbraukt uz mājām. Auditorija ir novecojusi – mēs arī esam novecojuši pa šiem gadiem. Un tāpēc ir riktīgi kruti, ka tu vari atnākt, "īzī" aiziet, kad tu vēlies. Man ļoti patīk šitais," stāsta festivāla apmeklētāji Maira, Aga un Reinis.

"Tā kā mēs Pārdaugavā dzīvojam, kad mēs aizbraucām uz mājām, pēc desmit minūtēm bijām mājās un tikām dušā, tad gulēt – nu ir labāk, ir labāk! Bet, protams, gribas tās priedes starp skatuvēm, kā bija Salacgrīvā. Nu nav tas "haips". – Priedes vajag iestādīt? – Jā, jā, jā. Un smiltis vajag, smiltis vajag. Jūru vajag," savas vēlmes izsaka cita kompānija – Andris, Edgars un Krista.

KONTEKSTS:

Šovasar pēc divu gadu pārtraukuma atkal tiek rīkots "Positivus" festivāls, kas pirmo reizi notiek Rīgā, Lucavsalā.  Divu dienu garumā sagādāta plaša mūzikas programma, kino klasika un aktivitātes koncertu starplaikos.

Uz festivāla galvenās skatuves – "LMT Stage" – uzstāsies A$AP Rocky, Megan Thee Stallion, Jamie xx, Caribou, Thundercat, SoFaygo, Bas un ansis. Uz festivāla otrās lielākās skatuves – "Lāčplēsis Stage" – varēs dzirdēt "The Avalanches" (DJ Set), "Yves Tumor & Its Band", Asaf Avidan, "Black Country, New Road", "black midi", "Gram-Of-Fun", "Sudden Lights", "Tribes of the City", Nē un Viņa.

Uz "Narvesen Stage" gaidāmi pašmāju mākslinieku priekšnesumi. Plaši pārstāvēta būs hip-hop mūzika – festivālā koncertēs tādi mākslinieki kā Arturs Skutelis, Edavārdi, Prusax, rolands če, Zeļģis, Wiesulis, Ods un $ourJ. Liriskāku muzikālo sniegumu varēs dzirdēt grupas "Sigma", Chris Noah, "Muud", Būū, Elizabetes Gailes un Nova Koma izpildījumā.

Festivāla izskaņā uz skatuves kāps arī šī gada Latvijas pārstāvji Eirovīzijā, grupa "Citi zēni". Šovasar festivāla apmeklētājiem būs pieejama arī jauna "Jim Beam Silent disco" zona, kur dejas iegriezīs DJ RKR, DJ Inga Jerzjukova, DJ Kārlis Zariņš, DJ Artūrs Pudāns, DJ Rudd, DJ All-viss, DJ Magnuss Eriņš, DJ Makree, DJ Anna Dumpe, DJ Rojs Rodžers, DJ Kārlis Ķilkuts, DJ Aspirīns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti