Rīta Panorāma

Intervija ar Mārtiņu Bondaru par budžetu 2020

Rīta Panorāma

Latvijā sevi piesaka jauna melodiskā roka apvienība "Everstate"

R. Sējāns un M. Mihelsons atklās strēlnieku dziesmas jaunā skanējumā

Reinis Sējāns un Māris Mihelsons LTV raidījumā atklās strēlnieku dziesmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Televīzijas skatītāji no 30. oktobra piecas trešdienas pēc kārtas pulksten 20.00 LTV1 ēterā varēs sekot līdzi izzinošam un izklaidējošam raidījumam “Ieklausies Dvēseļu putenī!”. Pēc filmas režisora Dzintara Dreiberga un mūziķa Māra Mihelsona iniciatīvas tapušajā raidījumā 10 šābrīža spilgtākās Latvijas mūzikas personības un grupas iedziedās Reiņa Sējāna aranžētas strēlnieku dziesmas, paziņojumā medijiem informē LTV.

Filmas “Dvēseļu putenis” veidotāji, strādājot pie filmas, veikuši apjomīgu vēstures izpēti par Pirmo pasaules karu. Arī strēlnieku dziesmas ir nozīmīga tā laikmeta sastāvdaļa. Jaunais raidījums ne vien izgaismos mūsu kultūrvēsturisko strēlnieku dziesmu mantojumu, bet arī skaidros – par ko tās vēsta, kāda ir to izcelsme un kādēļ tās tik maz tiek dziedātas valsts svētkos mūsdienās.

“Strēlnieku dziesmām Pirmā pasaules kara laikā bija nozīmīga loma karavīru un visas tautas nacionālās pašapziņas uzturēšanā un vairošanā.

Diemžēl šīs dziesmas mūsdienās ir nepelnīti aizmirstas, tās zina vien retais, tādēļ līdz ar filmas nonākšanu pie skatītājiem vēlējāmies tās atkal celt godā, atgādinot, cik liels spēks glabājas šajās dziesmās,”

stāsta filmas “Dvēseļu putenis” režisors Dzintars Dreibergs.

Katru nedēļu skatītāji varēs vērot divu dziesmu stāstus. 30. oktobrī pirmajā stāstā ceļojumā pa strēlnieku mūzikas līkločiem dosies grupa “Carnival Youth”, savukārt otrajā stāstā jaunu skanējumu senai dziesmai dos un unikālu apvienošanos piedzīvos grupa “Cosmos”. Turpmākajos raidījumos raidījumā viesosies arī ar Intars Busulis, Jānis Aišpurs, Goran Gora, "Tautumeitas", "Instrumenti", Linda Leen un "Musiqq".

Raidījums “Ieklausies Dvēseļu putenī!” – no 30. oktobra trešdienās 20.00 LTV1 un sabiedrisko mediju satura atskaņotājā REPLAY.lv. Raidījums būs pieejams neierobežoti visā pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti