Rīta Panorāma

Mākslinieks un dizainers Jānis Straupe. Ne-lietas

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

"Supernovas" pusfinālists – Raum ar dziesmu "Fake Love"

Raum «Supernovā» piedalās ar dziesmu no «smagā gala»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Mūziķis Raum "Supernovā" startē ar dziesmu "Fake Love", kas vēsta par toksiskām attiecībām un to, ka ne vienmēr ir viegli no tām tikt vaļā. Dziesma ir Raum ierastajā žanrā un atspoguļo viņa daiļradi.

Raum dziesma "Fake Love" pārstāv, kā viņš pat saka, "smagāku galu", bet mūziķis neslēpj, ka tieši tas viņam vienmēr ir paticis. Raum "Supernovā" startēja arī pērn, viņš atzīst, ka šogad sagatavošanos konkursam "ņēmis daudz vieglāk".

Raum (īstajā vārdā Reinis Straume) ir mūziķis un dziesmu autors, kura singli "Laimīgāks", "Jumts brauc" u.c. ieņēma augstas vietas Latvijas vadošo radiostaciju topos 2021. un 2022. gadā. Ar dziesmu "Plans" Raum 2022. gadā iekļuva "Supernovas" finālā. Mūziķis vairākus gadus bijis viens no grupas "Double Faced Eels" vadošajiem dalībniekiem, kā arī mūzikas un tekstu autors. Raum ir pirmais latviešu izpildītājs, kurš parakstījis līgumu ar mūzikas ierakstu kompāniju "Warner Music Baltics".

"Supernovu" arī šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks. Pusfinālā skatītājiem būs iespēja iepazīt dalībniekus un tiešraidē pirmoreiz novērtēt dziesmu izpildījumu, savukārt finālā – izvēlēties konkursa uzvarētāju. Gan pusfinālā, gan finālā vienlīdz nozīmīga būs skatītāju un žūrijas loma – labākie tiks noteikti skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Visas pusfināla dziesmas vienkopus klausāmas konkursa mājaslapā.

"Supernovas" pusfināls notiks 4. februārī pulksten 21.10 LTV1 un REplay.lv.

Latvijas Televīzijas autoru un dziesmu izpildītāju konkursa "Supernova" uzvarētājs iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Lielbritānijā. Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti