Rīta Panorāma

Kā pareizi šķirot atkritumus?

Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar RSU profesori Ilgu Kreitusi par aktuālajiem notikumiem politikā

Randiņš ar 50 gramiem balzāma izrādē "Viņi melo labāk"

Randiņš ar 50 gramiem balzama izrādē «Viņi melo labāk»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Iepazīšanās komēdiju  ar trillera elementiem – “Viņi melo labāk”  – dramaturgs un aktieris Artūrs Dīcis īpaši rakstīja saviem kolēģiem – aktieriem Ģirtam Ķesterim un Aldim Siliņam. 

Lugas rakstīšanas impulss bija “Pannas Teātris”, kas mērķtiecīgi  kopj komēdiju žanra teātri. “Viņi melo labāk” iestudē režisors Juris Rijnieks. Kad dramaturgs Artūrs Dīcis atnesis lugu “Viņi melo labāk”, radošā komanda sajūsmā iesaukusies: “Kā tik precīzi var trāpīt un uzminēt cilvēku vēlmi būt laimīgiem!” Visi tik ļoti gaida iepazīšanās randiņus, un populārā iepazīšanās aplikācija “Tinder” ir teju vai katra cilvēka sabiedrotais. 

“Izšķiroša lieta – ir runa par divām dažādām paaudzēm, divām dažādām vērtību sistēmām, kuras mēs pārstāvam. Viena – tā ir jaunākā paaudze, otra – fundamentālo vērtību paaudze, cieņa pret sievieti bez familiāra flirta – tur arī rodas konflikts,” izrādes konfliktu skaidro Ģirts Ķesteris.

“Mana paaudze jau drošāk sper soļus šajā virzienā. Viņiem vajag ieslēgt televizoru, es savukārt uz daudz ko jau varu paskatīties caur datoru,” atšķirības akcentē arī aktieris Aldis Siliņš. 

Internetā tu vari būt jebkas – džeks, uz kuru smuki zaķi neskatās, un džeks, kura priekšā smuki zaķi izsvaida savas drēbes pa guļamistabu – tev tikai jāizdara izvēle. 

“Ko tas mums nozīmē, ka partneris ir pieejams pirksta attālumā? Cilvēka galvā notiek interesantas lietas, kad viņš var izvēlēties, kurš viņam varētu būt tuvāks. Ir iespēja ar pirkstu akceptēt – tas ir mans partneris, tas ir mans partneris, tas arī būs mans partneris – iedomājies, kas notiek cilvēka galvā?” jautā režisors Juris Rijnieks. 

Luga “Viņi melo labāk” ir spēcīgi pietuvināta dzīvei, reālajai videi, kurā mēs tiešām dzīvojam. Ne velti scenogrāfs Ivars Noviks radījis autobusa pieturu. Tur satiekas, aizbrauc un gaida. 

Pirmizrāde 31. janvārī Baložu kultūras namā. Izrādi varēs noskatīties daudzviet Latvijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti