Radīts jauns Āgenskalna pastaigu ceļvedis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Āgenskalna apkaimes biedrība ar vietējās kopienas iesaisti ir radījusi jaunu pastaigu ceļvedi “Āgenskalna vietzīmes 2021”, kas iepazīstina ar interesantām vietām, apkopo šosezon aktuālās audio pastaigas (audiogidus un mākslas projektus), kā arī piedāvā tematiskus maršrutus un idejas, kā saturīgi pavadīt brīvo laiku, informēja biedrības pārstāvji.

Ceļvedis aktualizē kultūras un rekreācijas iespējas Āgenskalna ārtelpā, ko iespējams baudīt vienatnē vai ģimenes lokā, kā arī nelielās kompānijās, respektējot Covid-19 izplatības mazināšanai nepieciešamos drošības pasākumus.

Kā skaidroja apkaimes biedrībā, jaunais izdevums mudina atklāt un novērtēt apkaimes kultūrvēsturisko vērtību, tādējādi turpinot 2019. gadā iznākušā ceļveža izvirzīto mērķi – stiprināt āgenskalniešu lokālpatriotismu un veicināt pagātnes vērtības cienošas, mūsdienīgas kultūrvides veidošanos Pārdaugavā.

Jaunizveidotais ceļvedis bez maksas ir pieejams Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrā (E. Smiļģa ielā 46), Āgenskalna tirgū, Rīgas Tūrisma informācijas centrā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Kalnciema kvartālā, mākslas centrā “Noass”, LU Botāniskajā dārzā, kā arī citās publiskās vietās.

Ceļvedi “Āgenskalna vietzīmes 2021” līdzfinansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Sabiedrības integrācijas programmā.

Āgenskalna apkaimes biedrība ir 2018. gadā dibināta nevalstiska organizācija ar mērķi veicināt apkaimes ilgtspējīgu attīstību un tās iedzīvotāju interešu pārstāvību dažādos jautājumos, kas saistīti ar apkaimes kultūrvēsturiskā mantojuma un kultūrvides saglabāšanu un attīstīšanu, vides problēmu risināšanu, infrastruktūras sakārtošanu, labiekārtošanu un attīstību. Nolūkā attīstīt Āgenskalna apkaimi un bagātināt tās dzīvi un daudzveidību, biedrībā apvienojušies dažādu profesiju pilsoniski aktīvi apkaimes iedzīvotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti