Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Jāni Kažociņu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Šovakar Eirovīzijas pirmā pusfināla tiešraide

«Puiši ir olimpiskā formā» – «Citi zēni» šovakar uz Eirovīzijas skatuves pārstāvēs Latviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Otrdienas, 10. maija, vakarā Turīnā, Itālijā, notiks Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls, kurā ar otro kārtas numuru uzstāsies Latvijas pārstāvji – grupa “Citi zēni”. Kā šova rītā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” norādīja grupas menedžeris Jānis Kļaviņš – iepriekšējās dienas ģenerālmēģinājums bija veiksmīgs un “puiši ir olimpiskā formā”.

Kas ir "Citi zēni"? Vairāk par grupu lasi šeit.

Kādas ir Latvijas izredzes Eirovīzijā un kurām valstīm prognozē lielākos panākumus? Lasi šeit.

9. maijā “Citi zēni” aizvadīja šova ģenerālmēģinājumu/ Dalībnieku uzstāšanos tiešraidē vērtēja starptautiska žūrija, kurā ietilpst pieci mūzikas industrijas profesionāļi no katras dalībvalsts. Katra žūrijas locekļa individuālais balsojums veido kopējo punktu skaitu, ko dalībvalstu žūrijas piešķir dziesmām – sākot no 12 punktiem par 1. vietu pusfinālā un beidzot ar 1 punktu desmitajai vietai žūrijas vērtējumā. Lai saglabātu intrigu, žūrijas balsojums publiski parasti tiek atklāts tikai pēc konkursa fināla.

“Šorīt esam modušies ar ļoti pozitīvu garastāvokli, jo vakardienas žūrijas koncerts kopā ar skatītājiem tika aizvadīts ļoti, ļoti labi. Mēs esam priecīgi par grupas sniegumu – par vokālo sniegumu, par horeogrāfiju, arī runājot ar priekšnesuma video režisoru Juri Matuzeli. Esam gandarīti, ka šī pusotra nedēļa, kuras laikā mēs ļoti aktīvi strādājām un arī komunicējām ar Itālijas tehnisko personālu un šova veidotājiem, ir rezultējusies ar visu lielāko kļūdu labojumu. Nekad nevar būt 100%, bet uz 95% šovs izskatās tāds, kā viņam ir jāizskatās. Puiši ir olimpiskā formā,” pastāstīja grupas menedžeris Jānis Kļaviņš.

Arī grupas solists Jānis Pētersons uz mēģinājumiem atskatījās pozitīvi: “Priekšnesumu bijām izmēģinājuši simtiem reižu un noslīpējuši līdz pēdējai niansei, arī vokālais izpildījums bija līmenī. Domājams, ka žūriju neatstājām vienaldzīgu un šobrīd galvenais jautājums ir, vai Eiropa mūs šovakar sapratīs.”

10. maija vakarā par pirmā pusfināla dalībniekiem balsot varēs televīzijas skatītāji no visām pirmā pusfināla dalībvalstīm, kā arī skatītāji Itālijā un Francijā.

LTV1 un REplay.lv tiešraide sāksies pulksten 22.00.

Pirms tam – plkst. 21.10 raidījums “Eirovīzija. Citi zēni”.

Grupas "Citi zēni" dziesma "Eat Your Salad" pusfinālā izskanēs otrā. Pirmajā pusfinālā ar Latviju sacentīsies Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija.

Eirovīzija 2022 – dalībnieku dziesmas

Vairāk

KONTEKSTS:

2022. gadā Eirovīzijas dziesmu konkurss notiek Itālijā, Turīnā. Latviju konkursā pārstāvēs grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad". Grupas “Citi zēni” sastāvā ir Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls un saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas).

Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Pirmajā pusfinālā balsos arī divas no "Lielā piecinieka" valstīm – Itālija un Francija.

Otrajā pusfinālā, kas notiks 12. maijā, sacentīsies Austrālijas, Azerbaidžānas, Kipras, Somijas, Gruzijas, Izraēlas, Maltas, Sanmarīno, Serbijas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas, Īrijas, Melnkalnes, Ziemeļmaķedonijas, Polijas, Rumānijas un Zviedrijas pārstāvji, bet balsos – arī "Lielā piecinieka" valstis Vācija, Spānija un Apvienotā Karaliste.

Eirovīzijas fināls notiks 14. maijā.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Eirovīzijas organizatori lieguši Krievijai piedalīties šī gada konkursā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti