Rīta Panorāma

G 7 valstu ārlietu ministri kritizē Krieviju un ĶTR

Rīta Panorāma

EZA sāk vērtēt "Pfizer/Biontech" vakcīnu bērniem pret Covid-19

Pročida – nākamā Itālijas kultūras galvaspilsēta

Pročida – nākamā Itālijas kultūras galvaspilsēta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Nelielā Pročidas sala, kas atrodas līcī pie Neapoles, pasludināta par Itālijas kultūras galvaspilsētu 2022. gadā. Iedzīvotāji par to ir sajūsmā, jo tūristi parasti šo saliņu ignorē un tā vietā dodas uz populārākām salām, piemēram, Kapri vai Iskiju.

Kaut arī Pročida ir attēlota vairākās populārās itāļu filmās, vietējie apgalvo, ka līdz šim tūristi to lielākoties ignorējuši.

Pročidas iedzīvotāja Džemma Ventriče norāda: “Tas mums ir liels gandarījums. Esam mazas saliņas iedzīvotāji, bet pasaulslaveni. Izjutām milzīgu prieku, kad mūs sasniedza šīs ziņas!”

No Neapoles, kas atrodas tikai četrdesmit minūšu attālumā, salas galvenajā ostā regulāri ierodas prāmji. Pludmales un savdabīgie zvejnieku ciemati ir pievilcīgi tiem, kuri cenšas aizbēgt no Itālijas lielo pilsētu kņadas.

Zvejnieks Frančesko Trapanese stāsta: “Mēs ceram, ka tagad viss uzlabosies. Būs vairāk darba, restorāni būs pilni. Pročidas iedzīvotājiem svarīgi parādīt, uz ko mēs esam spējīgi.”

Pročida arī lepojas ar to, ka no tās praktiski izskausts Covid-19. Pēc vietējās pašvaldības datiem, inficēto uz salas ir vien 40 no vairāk nekā 10 tūkstošiem iedzīvotāju. Turklāt aktīvi norit iedzīvotāju vakcinācija, līdz ar to pakāpeniski tiek vērtas veikalu un restorānu durvis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti