Preiļu novadā sestdien notiks veloceļojums «Rainim pa pēdām»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sestdien, 31. jūlijā, pulksten 11.30 Preiļu novadā ir iespēja doties 25 kilometru garā veloceļojumā “Rainim pa pēdām”, iepazīstot ar Raini saistītās kultūrvēsturiskās vietas.

Veloceļojums būs iespēja ceļot laikā un telpā, iepazīstot ar Raini un Jasmuižas apkārtni saistītās kultūrvēsturiskās vietas, objektus, leģendas, nostāstus un latgaliešu valodu.

Ceļojumā ar velosipēdiem tiks veikts apļveida maršruts, kas vedīs pa Preiļu novada Aizkalnes un Rušonas pagasta gleznainajām vietām un iekļaus 11 kultūrvēsturiskus objektus – ceļojuma pieturas punktus.

Solvita Kleinerte par veloceļojumu “Rainim pa pēdām”
00:00 / 00:39
Lejuplādēt

Raiņa muzeja “Jasmuiža” vadītāja Solvita Kleinerte par ieceri stāsta: “Parādīt Raini no nedaudz citādākas puses, viņam patika ceļot vai kājām, ar riteni vai zirgu, iepazīt gan skaisto dabu, gan vietējos ļaudis. Piemēram, krogs, skola Aizkalnē, kuru Rainis redzēja garām braucot, un krogs, kuru viņš minējis savā dienasgrāmatā, tāpat arī Šņepstu pilskalns, kura teikas par jaunavu ar melno suni pie kājām ietekmē ir uzrakstījis dzejoli “Karaļmeita”, tāpat arī Aglonas stacija no kuras viņš kā students devās ar vilcienu. Būs arī kāda leģenda un atmiņu stāsts, īpaši par pseidonīma “Rainis” atrašanu Jasmuižas pusē. Šo zemnieku uzvārdu Rainis, ko vēlāk viņš ir paņēmis sev kā pseidonīmu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti