Prāgā ik svētdienu iedzīvotājus iepriecina eņģeļu performance

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ziemassvētku gaidīšanas laikā dažādi pasākumi ir ierobežoti un nākas atrast jaunus veidus, kā iepriecināt iedzīvotājus, vienlaikus ievērojot drošību. Piemēram, Čehijas galvaspilsētā Prāgā katru svētdienu pirms Ziemassvētkiem ielās būs sastopami eņģeļi.

Pirmās Adventes vakarā Prāgas ielās bija redzami vairāki eņģeļi. Viens no tiem – pat septiņus metrus augsts. Tie pārvietojās pa pilsētas ielām, kamēr solists izpildīja Ziemassvētku dziesmas klarnetes pavadījumā. Performance iepriecināja gan bērnus, gan pieaugušos, kuri tajā brīdī bija devušies pastaigās. Noslēgumā mākslinieki vecpilsētas laukumā kopā ar akrobātiem pie Ziemassvētku eglītes izpildīja dažādus trikus.

Pasākuma organizatori cer, ka svētdienu performances iepriecinās iedzīvotājus.

“Adventa laiks ir sācies, un vēlamies kliedēt drūmo noskaņu. Ņemot vērā pašreizējos ierobežojumus un to, ka nevaram rīkot izrādi ar publiku, nolēmām pilsētā palaist eņģeļus katru svētdienu, lai dotu cilvēkiem cerību,” skaidroja pasākuma organizators Jakubs Vedrals.

Čehiju Covid-19 skāris īpaši smagi, bet pēc stingru ierobežojumu ieviešanas saslimušo skaits krities. Oktobrī dienā reģistrēja pat 15 tūkstošus jaunu saslimšanas gadījumu, bet šobrīd jauno gadījumu skaits nokrities līdz aptuveni tūkstotim dienā. Ņemot vērā situācijas uzlabošanos, valdība decembrī plāno ļaut darbību atsākt veikaliem un restorāniem. Vienlaikus uz tiem attieksies arī dažādi ierobežojumi, piemēram, par to, cik daudz cilvēku var atrasties vienā telpā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti