Dienas ziņas

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Rīgas parkos divreiz vairāk atkritumu

Rīgā turpinās festivāls "Positivus"

«Positivus» dienasgrāmata: Ko par festivālu domā apmeklētāji?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Positivus" festivāla otrā diena ir sākusies karsti! Pēcpusdienā uzstājās grupa "Nova Koma", reperis $ourJ, grupa "Gram-of-Fun". Sestdienas faktors festivāla teritoriju ātrāk piepilda ar apmeklētājiem.

Jautājām satiktajiem apmeklētājiem viņu pārdomas par "Positivus". Daļai no viņiem šī ir festivāla pirmā diena un arī pirmais "Positivus".

"Positivus" festivāla apmeklētāja Santa
"Positivus" festivāla apmeklētāja Santa

Santa: "Šis ir mans pirmais "Positivus" festivāls un šī ir mana pirmā diena. Vēl neko neesmu dzirdējusi, bet ļoti gribu redzēt Meganu (Megan Thee Stallion). Sekoju līdzi tam, ko viņa dara, un respektēju. Gribu redzēt, kāda būs viņas enerģija uz skatuves, kā tas notiek reālajā dzīvē? Video ir viena lieta, bet dzīvē redzēt - tas ir kaut kas cits!"

Grupas "Nova Koma" dalībnieki
Grupas "Nova Koma" dalībnieki

Grupas "Nova Koma" dalībniekam Robertam no festivāla pirmās dienas prātā palicis "Caribou", bet Mārtiņam prieks par "Black Midi" un šodien gaidāmajiem "Black Country, New Road". Viņš saka: "Man liekas forši, ka festivālā spēlē patiešām aktuālas rokgrupas." Vokālists Jānis iesaka Thundercat, uz kuru, diemžēl pašam nesanāks palikt.

Festivāla "Positivus" apmeklētāji Ramona un Markijs
Festivāla "Positivus" apmeklētāji Ramona un Markijs

Ramona un Markijs festivālā ir jau otro dienu. Kā vakardienas notikumu Markijs sauc SoFaygo uzstāšanos, viņš saka: "Nekad nedomāju, ka viņu redzēšu, jo viņš ir no štatiem. Viņš pateica, ka šī ir viņa pēdējā tūre Eiropā. Viņš man ir mīļākais reperis jau kādu pusgadu." Ramona atzīst, ka viņu samulsinājušas audio problēmas, bet kopumā pirmā diena esot bijusi forša. Viņa saka: " Man ļoti patika "Silent Disco", es tur pavadīju kādas divas stundas. Šodien ļoti gaidu A$AP Rocky, bet es tiešām domāju, ka viņš neatbrauks,  bet mēs gaidām vakaru."

"Positivus" festivāla apmeklētāja Elita
"Positivus" festivāla apmeklētāja Elita

Elita: "Šī ir mana pirmā reize festivālā un pagaidām man patīk. Programmā esmu ieskatījusies un zinu, uz ko esmu nākusi. Mani interesēja, jo šis pasākums ir kaut kas savādāks, nekā esmu ieradusi. "Postivus" nav tikai jauniešu festivāls - starp apmeklētājiem var redzēt diezgan daudz cilvēku brieduma gados. Mūzika ir vairāk jauniešiem, un viņi arī ir aktīvākie. Bet klausās arī tie, kas nav jaunieši. "

"Positivus" festivāla apmeklētājs Mareks
"Positivus" festivāla apmeklētājs Mareks

Mareks: "Man ir prieks, ka festivāls ir atbraucis teju pie manis pagalmā, ka šeit varu atbraukt piecās minūtēs - pie šādas situācijas būtu grēks neiet. Vakardienas gaidītākais koncerts bija "Black Midi", ko arī pilnībā izbaudīju. Vakar šķita, ka pirmais reperis uz lielās skatuves SoFaygo tik pat labi varēja būt Prusax, jo bija tādā pašā līmenī. Vakar mani patīkami pārsteidza Arturs Skutelis, kuru iepriekš koncertā nebiju dzirdējis. Šodien gaidu Thundercat."

"Positivus" festivāla apmeklētājs Gunārs
"Positivus" festivāla apmeklētājs Gunārs

Gunārs: " Mainot norises vietu, manuprāt, festivāls ir ieguvis citu konceptu. Vari doties mājās, šurpu turpu ik pa koncertiem. Ir forši! Tikko nospēlēja "Nova Koma", kurus dzirdēju pirmo reizi - labs andergrounds. Šovakar spēlēs "Black Country, New Road", kas man šķiet kā grupas "Arcade Fire" un Deivida Bovija savienojums. Vakardien patika Yves Tumor dvēseliskais priekšnesums. Viņš pats un arī viņa ģitārists komunicēja ar publiku, kuru arī samīļoja - tas šķita stilīgi."

Kamēr vieni atpūšas, mediķi un policija strādā

Tā kā uz festivālu pulcējušies tūkstošiem cilvēku, darba netrūkst arī mediķiem un policijai.

Atpūta festivālā četriem cilvēkiem beigusies ar hospitalizāciju, bet vēl četri apmeklētāji no tās atteicās. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā norāda, ka cilvēkiem nav bijušas smagas traumas vai nopietnu veselības sarežģījumu. Pirmā festivāla diena aizvadīta bez būtiskiem starpgadījumiem, norāda arī Valsts policijā.

Festivāla pirmajā dienā sākti 17 administratīvā pārkāpuma procesi par apreibinošu vielu glabāšanu vai lietošanu un arī trīs kriminālprocesi.

Kopumā Lucavsalā sākti 33 pārkāpuma procesi. 11 par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, no tiem seši par elektroskrejriteņu vadīšanu alkohola reibumā, ziņo Valsts policija.

KONTEKSTS:

Šovasar pēc divu gadu pārtraukuma atkal tiek rīkots "Positivus" festivāls, kurš pirmo reizi notiek Rīga, Lucavsalā.  Divu dienu garumā sagādāta plaša mūzikas programma, kino klasika un aktivitātes koncertu starplaikos.

Uz festivāla galvenās skatuves – "LMT Stage" – uzstāsies A$AP Rocky, Megan Thee Stallion, Jamie xx, Caribou, Thundercat, SoFaygo, Bas un ansis. Uz festivāla otrās lielākās skatuves – "Lāčplēsis Stage" – varēs dzirdēt "The Avalanches" (DJ Set), "Yves Tumor & Its Band", Asaf Avidan, "Black Country, New Road", "black midi", "Gram-Of-Fun", "Sudden Lights", "Tribes of the City", Nē un Viņa.

Uz "Narvesen Stage" gaidāmi pašmāju mākslinieku priekšnesumi. Plaši pārstāvēta būs hip-hop mūzika – festivālā koncertēs tādi mākslinieki kā Arturs Skutelis, Edavārdi, Prusax, rolands če, Zeļģis, Wiesulis, Ods un $ourJ. Liriskāku muzikālo sniegumu varēs dzirdēt grupas "Sigma", Chris Noah, "Muud", Būū, Elizabetes Gailes un Nova Koma izpildījumā.

Festivāla izskaņā uz skatuves kāps arī šī gada Latvijas pārstāvji Eirovīzijā, grupa "Citi zēni". Šovasar festivāla apmeklētājiem būs pieejama arī jauna "Jim Beam Silent disco" zona, kur dejas iegriezīs DJ RKR, DJ Inga Jerzjukova, DJ Kārlis Zariņš, DJ Artūrs Pudāns, DJ Rudd, DJ All-viss, DJ Magnuss Eriņš, DJ Makree, DJ Anna Dumpe, DJ Rojs Rodžers, DJ Kārlis Ķilkuts, DJ Aspirīns.

"Positivus" festivāla teritorija apmeklētājiem atvērta no piektdienas, 15. jūlija, pulksten 12.00 līdz pulksten 02.00, un sestdien, 16. jūlija, no pulksten 12.00 līdz 02.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti