Pirmatskaņojumu piedzīvos Samantas Tīnas Eirovīzijas dziesma un videoklips

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Aizvadītā gada konkursa “Supernova” uzvarētāja dziedātāja Samanta Tīna ir paveikusi galveno uzdevumu, lai dotos uz lielo Eirovīziju šogad Roterdamā – dziesma, ar kuru dziedātāja pārstāvēs Latviju, ir gatava. Tās nosaukums – “The Moon is Rising”. Dziesmas pirmatskaņojums un videoklipa pirmizrāde notiks 12. marta vakarā LTV raidījumā “Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu” pēdējā sērijā.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka šogad konkursā var piedalīties pērn nacionālajās atlasēs izvirzītie valstu pārstāvji, taču ar jaunu dziesmu. LTV kopš pagājušā gada rudens sekojusi Samantas Tīnas ceļam uz jauno dziesmu. Dziesma “The Moon is Rising” tapusi īpašā “RigaLive” dziesmu rakstīšanas nometnē un uzreiz iekaroja Samantas Tīnas simpātijas. Visām komandām, kas piedalījās nometnē, dziedātāja deva vienu darba uzdevumu: “Es visām komandām biju nosūtījusi tādus kā trīs “lielos vaļus”. Tie bija: tradīcija, kults un klasika, kas ietver sevī slavināšanu – lai šī mūzika atspoguļo šīs lietas.” Ar klasiku Samanta saprot kvalitatīvu un laika pārbaudi izturējušu mūziku, kas skan aktuāli arī tad, ja sacerēta pirms desmit un vairāk gadiem.

Tādēļ, lai iedvesmotos savas dziesmas darba uzdevumam, Samanta Tīna klausījusies tādu mūziķu daiļradi kā “The Prodigy”, David Guetta un dziedātāju Rosalia.

““The Prodigy” – visi zina šo skanējumu, visi vēl joprojām jūk prātā no tā. Manī arī ir kaut kāds tas raksturs, spītīgais, spurainais,” savas dziesmas noskaņu ieskicē Samanta.

To, kā skanēs mūsu šī gada Eirovīzijas dziesma, uzzināsim 12. martā, LTV raidījuma “Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu” noslēdzošajā epizodē, kad izskanēs gan dziesmas pirmatskaņojums, gan notiks videoklipa pirmizrāde. Samantas dziesmas vadmotīvs būs spēcīgas sievietes tēma, un tas caurvīs ne tikai dziesmas vēstījumu, bet arī videoklipu un pašu priekšnesumu maijā, kura

galvenais aicinājums ikvienai sievietei būs – uzlikt kroni sev pašai, pieņemt sevi un mīlēt sevi tādu, kāda esi.

Samantas Tīnas 2021. gada Eirovīzijas dziesmas pirmizrāde – raidījumu cikla “Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu” pēdējā sērijā 12. martā pulksten 21.00 LTV1 un REPLAY.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti