Piecpadsmit «Latvijas Sirdsdziesmas» Lielvārdē sacentīsies par skanīgākās dziesmas titulu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Aizvadītājā nedēļas nogalē ir noskaidrotas piecpadsmit dziesmas, kas sacentīsies par titulu – "Gada Sirdsdziesma" – raidījuma "Latvijas Sirdsdziesma" finālā, kas šogad notiks 18. jūnijā Lielvārdē, Rembates parkā. Tiešraide būs vērojama pulksten 21.05 LTV1 un portālā LSM, koncertu vadīs Velga Vītola-Amantova un Normunds Zušs.

Katru sezonu raidījumā tiek meklēti Latvijas iedzīvotāji, kuri kopj dziesmotas tradīcijas savos novados, taču visnozīmīgākā loma raidījuma tapšanā ir tā vērotājiem, jo tieši skatītāji, iesaistoties aptaujas balsošanā, izvēlas  dziesmu, kas ir pelnījusi nest "Gada Sirdsdziesmas" titulu Latvijā. "Sirdssiltums un emocionāla labestība – tās ir vērtības, kuras mūsu tautai ir nākušas mantojumā ne tikai caur vēstures lappusēm, bet arī caur dziesmām, un dziesmas, kuras skan šobrīd, arī ir daļa no topošā mantojuma, ko nodosim saviem bērniem un mazbērniem. Tāpēc vienmēr esmu teicis, ka dziesmas jāvērtē un jāklausās ne tikai ar ausīm, bet arī ar sirdi," atzīst Normunds Zušs.

Raidījuma "Latvijas Sirdsdziesma" fināla dalībnieki atkal ar prieku gaidīs skatītājus Lielvārdē. "Mēs ļoti gaidām šo notikumu. Ir neliels satraukums, jo pandēmijas dēļ divus gadus neesam rīkojuši tik vērienīgu finālu, tomēr doma par atkalsatikšanos ar mūsu "Latvijas Sirdsdziesmas" draugiem ļoti spārno. Katram latvietim, protams, ir sava sirdsdziesma, tāpēc arī fināls veidojas krāsains un emocijām piesātināts, bet viens gan ir skaidrs – sentimenta stīga strāvo cauri katrai dziesmai, bet tā jau ir mūsu tautas iezīme, kas atklāj jūtīgo dvēseli," pauž Velga Vītola-Amantova.

Krāšņā koncertā uz skatuves kāps sezonas garumā skatītāju izvēlētie mūziķi – "Lauku muzikanti", Jānis Moisejs, Kaspars Markševics, Tihovsku ģimene, Ainars Bumbieris, Juris Ostrovskis, grupa "Muiža" un citi. Kā ierasts, būs arī muzikālie viesu pārsteigumi. Savukārt skatītāji telefonbalsošanā noteiks to, kura būs 2021./2022. gada sezonas skanīgākā sirdsdziesma.  

"Fināls ir skaistākais un satraucošākais aptaujas posms. Jutīšu līdzi katrai dziesmai, apzinoties, ka bezgalīgā mīlestība, ko klausītāji visas sezonas laikā ir dāvājuši, būs sakoncentrēta vienuviet. Lai mums visiem izdodas elpu aizraujošs piedzīvojums un priekpilns koncerts." – Normunds Zušs.

Finālā izskanēs un par "Gada Sirdsdziesmas" titulu sacentīsies:

  1. "Mīlas upe", Māris Blāze
  2. "Vacuoku sāta", Juris Ostrovskis
  3. "Mātei", Jānis Moisejs, LU vīru ansamblis "Dancis"
  4. "Noriet saule vakarā", Tihovsku ģimene
  5. "Dziesma rudenīgā", Inga Ruka-Lazdiņa
  6. "Tikai nevaicā, kāpēc", grupa "Lauku muzikanti"
  7. "Jasmīns", grupa "Zelta kniede"
  8. "Viegli sniegi snigs", Artis Šimpermanis
  9. "Es pie tevis nākšu", grupa "Muiža"
  10. "Aņeitis vaļss", Igauņu ģimene
  11. "Vai tu jūti mani, mīļā", Kaspars Markševics
  12. "Sapņotājs", Ainars Bumbieris
  13. "Ievziedos", Aija Legzdiņa
  14. "Sapnis divatā", grupa "Tērvete"
  15. "Ļauj noticēt", Loreta un Lūsis

Secību, kādā finālisti uzstāsies, noskaidros raidījumā "Latvijas Sirdsdziesma" 11. jūnijā plkst. 19.00 LTV1.  

Raidījuma "Latvijas Sirdsdziesma" fināla tiešraide būs skatāma 18. jūnijā plkst. 21.05 LTV1, REplay.lv un "Latvijas Sirdsdziesma" "Facebook" kontā, arī portālā LSM, bet klausāma – Latvijas Radio 2.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti