Rīta Panorāma

FIA Pasaules rallijkrosa čempionātas 4. un 5. posms Rīgā. Intervija ar autosportistu Jāni Baumani

Rīta Panorāma

"Vienotā Krievija" ieguvusi vairākumu Valsts domē

Limā apkaimi pārveido milzu sienu gleznojumā

Peru galvaspilsētas apkaimi pārveido milzu sienu gleznojumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mākslinieki Peru galvaspilsēta Limā sākuši košās krāsās apdarināt simtiem namu, lai kādu apkaimi kalnu nogāzē padarītu par vienu lielu sienu gleznojumu – seno inku tradīcijās. Viņi cer, ka tas arī palīdzēs radīt jaunu tēlu un saturu apkaimei, kas līdz šim tikusi uzskatīta par visai bīstamu.

Mākslinieki Limā ķērušies pie darba, lai pārveidotu un transformētu Peru galvaspilsētas kalnaino apkaimi Sankristobalu. Viņi plāno izkrāsot katru no šeit esošajiem vairāk nekā 1000 namiem, lai radītu milzu sienu gleznojumu, ko var redzēt visā pilsētā. Tas ir vietējais mākslinieku kolektīvs “Energy”, un viņi šo projektu nosaukuši vārdā “Varavīksne”.

Kolektīva māksliniece Karla Magana skaidroja: “Arī mēs esam Limas iedzīvotāji, šī ir apkaime, no kuras pilsētu redz no augšas. Jau sen esam sapņojuši par mūsu apkaimes pārveidošanu,  izmantojot sienas gleznojumus, kas vijas cauri visiem namiem.”

Kad būs pabeigts, šis projekts būs lielākais sienas gleznojums Peru, un tajā figurēs daudzkrāsainas “čakanas” – seno inku krusts, kas simbolizē sakārtotību starp Visumu un tajā esošo dzīvi.

Sankristobalas apkaimē dzīvojošie mākslinieki vēlas jaunu tēlu šai vietai, kas Limā tiek uzskatīta par diezgan nedrošu.

“Šī ir stigma, ko mēs vēlamies mainīt. Visi daudzus gadus saka, ka šī ir ļoti bīstama vieta. Tas bijis kaitinoši. Vēlamies mainīt, kā šī kalna apkaime tiek uztverta, lai to redz citādā, labākā gaismā,” stāstīja kolektīva mākslinieks Daniels Manrike.

Restaurācijas un krāsošanas darbus finansē Limas pašvaldība un privāts krāsošanas uzņēmums, kas uzskata, ka projekts varētu radīt darbavietas un piederības sajūtu iedzīvotāju vidū. Limas pašvaldība uzstādījusi mērķi atjaunot fasādes mājām, kur kopumā dzīvo vismaz 10 tūkstoši cilvēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti