Pastaigu maršruti ar kultūras galapunktiem. Iesaka «Kultūrdeva»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Televīzijas raidījuma “Ielas garumā” vadītāja Lilita Eglīte šonedēļ iesaka pastaigu maršrutus, kas aizvedīs jaunos kultūras piedzīvojumos.

No meža līdz muzejam

Es ieteiktu no rīta doties garākās pastaigās pa Biķernieku vai Šmerļa mežu un tad no Sergeja Eizenšteina ielas iegriezties Rīgas auto un moto trasē. Tagad tur nenotiek sacensības un iespējams izstaigāt līkločus. Un jūsu diena varētu noslēgties Rīgas Motormuzejā – ticiet man, tur ir ļoti interesanti pat cilvēkiem, kuri par automobiļiem īpaši neinteresējas.

Biķernieku mežs
Biķernieku mežs

Muižai pa pēdām

Pētot Rīgas ielu vēsturi, es ļoti bieži mēdzu pārlasīt rakstnieka Zigmunda Skujiņa grāmatas. Arī romānu “Miesas krāsas domino”, kur viņš stāsta par notikumiem Baltajā muižā Iļģuciemā. Fakti tur ir savijušies ar fantāziju, bet piedzīvojums var izvērsties ļoti interesantā notikumā. Tā tas bija vakar Latvijas Televīzijas raidījumā “Ielas garumā”, un, ja jūs tas ir ieinteresējis, tad lasiet romānu, kāpiet 25. trolejbusā un brauciet līdz galapunktam Lidoņu ielā. Un tad lai iet Baltās muižas notikuma pēdas.

Skats uz Iļģuciemu
Skats uz Iļģuciemu

Skulptūras upes krastā

Varētu doties garās pastaigās gar jūru un pavērot kā Lielupe ietek jūrā. Tas viss ir Buļļu salā. Un pēc tam gar Buļļupi ejot, var aplūkot tēlnieka Paula Jaunzema skulptūru parku brīvā dabā. Ja palaimēsies, tad būs iespēja arī redzēt, kā tēlnieks strādā.

Tēlnieka Paula Jaunzema skulptūru parks
Tēlnieka Paula Jaunzema skulptūru parks

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti