Rīta Panorāma

Darba tiesības pandēmijas laikā. Aizsardzības līdzekļi

Rīta Panorāma

Lietuvas prezidents apstiprina jauno valdību

Pasaulē dārgākā maska – 1,5 miljoni dolāru

Pasaulē dārgākā maska – 1,5 miljoni dolāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Izraēlas juvelieri izgatavojuši un apskatei izlikuši pasaulē dārgāko sejas masku – ar zelta un dimantu pārklājumu. Tās cena – 1,5 miljoni ASV dolāru, vairāk nekā miljons eiro.

18 karātu baltā zelta maska ir dekorēta ar 3600 baltiem un melniem dimantiem. Pēc pasūtītāja pieprasījuma maskā iestrādāts īpaši efektīvais N99 tipa filtra materiāls.

Maska pašlaik ir izstādīta Jeruzalemē bāzētā luksusa preču uzņēmuma “Yvel” salonā Palmbīčā Floridā, ASV. Galu galā tā nonāks pie īpašnieka Losandželosā – kāda mākslas kolekcionāra, kurš masku nopirka par 1,5 miljoniem dolāru.

“Yvel” pārdošanas un mārketinga viceprezidente Aleksandra Ašerafa atzīmēja: "Viņš ir mākslas kolekcionārs, un viņš patiešām tic, ka pāris gadu laikā tā būs ļoti vērtīga, tiklīdz šis viss būs aiz muguras.

Iemesls, kāpēc viņš to pasūtīja, ir tāpēc, ka mums rūpnīcā Izraēlā ir 120 darbinieku, un, kad pārdošana apstājās, mēs baidījāmies, ka visi būs jāatlaiž.

Tāpēc viņš teica: jūs zināt ko, es mēģināšu kaut ko darīt, lai jums palīdzētu. Kāpēc lai jūs man neuztaisītu masku? Tā tas viss sākās.”

Ņemot vērā iestrādāto filtru materiālu, dimantiem klātā sejas maska vajadzības gadījumā pildītu arī savu praktisko funkciju. Taču tas nav diez ko praktisks aksesuārs – šī sejas maska ir diezgan smaga un sver 270 gramus. Tā ir gandrīz 100 reizes smagāka nekā tipiska ķirurģiskā maska.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti