Ņujorkā durvis vērs suņa muzejs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pēc trim nedēļām “ar astīti” jeb 8. februārī ASV metropolē Ņujorkā durvis vērs suņa muzejs, kurā būs apskatāma vērienīga kolekcija ar darbiem par suņiem.

Ņujorka, jo īpaši tās Centrālparks, jau izsenis ir slavena ar labvēlīgo attieksmi pret suņiem. Tāpēc Ņujorka kā suņa muzeja mājvieta šķiet loģiska izvēle.

Kā teic muzeja iekārtotāji, tajā būs iespēja aplūkot visdažādākos mākslas priekšmetus, kuros attēloti suņi. To skaitā ir arī ASV pirmo suņu portreti, piemēram, prezidentu Bušu skotu terjeru un spanielu gleznas.

Muzeja rīcībā ir viena no pasaulē lielākajām mākslas kolekcijām ar vairāk nekā 180 mākslas darbiem ar suņiem, tostarp 19. gadsimta gleznām un retiem porcelāna un bronzas artefaktiem. Muzejs apmeklētājiem piedāvās arī vērienīgu bibliotēku ar 15 tūkstošiem grāmatu par suņiem, kā arī interaktīvas un vēsturiskas ekspozīcijas, kurās interesenti varēs iepazīties, piemēram, ar dažādu suņu šķirņu selekcijas aizkulisēm.

“Iepazīstieties, šis ir gludspalvainais foksterjers Belgreivs Džo jeb, precīzāk sakot, viss, kas no viņa palicis pāri. 1870. gadā britu vēsturiskajos dokumentos viņš minēts kā šķirnes Ādams jeb ciltstēvs. Viņš nodzīvoja ilgu – 19 gadus garu – mūžu,” pastāstīja Amerikas Kinoloģiskā kluba suņa muzeja direktors Alans Fausels

Suņa muzeja atvēršana Ņujorkā īstenībā ir tā atgriešanās metropolē. Amerikas Kinoloģiskais klubs suņa muzeju izveidoja jau 1982. gadā, taču pēc pieciem gadiem tas tika pārcelts uz Sentlūisu. Tagad, pēc trīsdesmit gadiem, tas atkal atgriežas Ņujorkā, cerot uz vidēji 100 tūkstošiem apmeklētāju gadā.

Runājot par apmeklētājiem, šajā muzejā tiek gaidīti arī suņi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti