Noskaidroti 25 «Muzikālās bankas» finālisti – balso par gada vērtīgāko dziesmu!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Otrdien, 4. janvārī, sākas fināla balsojums par gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijas Radio 2 rīkotajā aptaujā "Muzikālā banka 2021". Līdz 17. janvārim 25 fināla dziesmas vērtē klausītāji un "Muzikālās bankas" žūrija, bet no 18. līdz 25. janvārim balsojums turpināsies vairs tikai par 15 klausītāju iemīļotākajām dziesmām. Balsošana notiek "Muzikālās bankas" mājaslapā. Gada vērtīgāko dziesmu noskaidros klausītāju balsojums "Muzikālās bankas 2021" apbalvošanas ceremonijas laikā, kas notiks 29. janvārī pulksten 21.00 Latvijas Radio 2 un LTV1 tiešraidē no Daugavpils Olimpiskā centra.

"Lai gan 2021. gads pagājis dažādu ierobežojumu zīmē un kultūras dzīve bijusi izaicinoša, tomēr tas nav traucējis mūziķiem radoši izpausties. Iesniegto dziesmu daudzums un mūziķu veikums patiesi iedvesmo, un ir patiess prieks, ka šogad varēsim atkal atgriezties koncertšovā Daugavpils Olimpiskajā centrā," stāsta Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

Apkopojot gada rezultātus, "Muzikālās bankas 2021" fināla balsojumā no 142 pieteiktajām dziesmām iekļuvušas 25 dziesmas.

 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Acis sāļas" – Aminata

"Asaras acīs" – Markus Riva

"Div' svecītes" – "Jauno Jāņu orķestris"

"Es tā jūtos" – KATŌ & ZeBrene

"Freona meitene" – "Bermudu divstūris"

"Karuseļi" – "Prāta vētra"

"Lai top" – Olga

"Lidmašīnas režīmā" – "Astro’n’out"

"Limuzīns uz krīta" – "Citi zēni"

"Lūdzu, neaizej" – ArtifexLV un Jānis Stībelis 

"Neprātīga doma" – "Laika upe"

"Paraksts" – "Instrumenti"

"Piedošana" – "Prāta vētra", Dons, Intars Busulis

"Plāksteris" – "Singapūras satīns", pied. Samanta Tīna

"Prom" – MARTA & Patrisha

"Savējais" – Lauris Reiniks & Alise Haijima

"Sākam no jauna" – Marta Ritova & Ozols

"Seko saulei" – Andris Ērglis un Antra Stafecka

"Šamanis" – Aija Andrejeva & ZeBrene

"Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)" – Dons

"Tālāk jāiet" – Dārta Stepanova, pied. "Dagamba"

"Tikai romāns" – Samanta Tīna

"Tu man esi" – Ivo Fomins  

"Tur, kur dieva kamanas slīd" – "Prāta vētra", pied. "Tautumeitas"

"Vai" – Intars Busulis, "Abonementa orķestris", "GG choir"

Muzikālās bankas 25 fināla dziesmas, līdztekus klausītāju balsojumam, vērtē arī neatkarīga un starptautiska žūrija, kurā piedalās dziedātāja Marija Naumova, Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs un galvenais diriģents Ainārs Rubiķis, komponists un džeza pianists Kristaps Vanadziņš, dziedātājs Jānis Strazdiņš, mūziķis un dziesmu autors Kārlis Kazāks, dziedātāja un vokālā pasniedzēja Annija Putniņa, operdziedātājs Mihails Čulpajevs, mūzikas menedžmenta kompānijas "Every Little Thing" vadītāja Guna Zučika, Zviedrijas vecākās mūzikas ierakstu kompānijas "Dead Frog Records" dibinātājs, starptautiskās tiešsaistes radio stacijas "Cashbox Radio" īpašnieks Peter Astedt, ierakstu izdevniecības un mūzikas menedžmenta kompānijas "Mamazone Records" dibinātājs, Ungārijas Neatkarīgo mūzikas izdevēju asociācijas prezidents Zsolt Jeges.

Par savu mīļāko kompozīciju var balsot reizi dienā. Klausītāji un žūrija noteiks tās 15 dziesmas, par kurām turpināsies izšķirošais balsojums, izvirzot gada vērtīgāko dziesmu. Tieši šīs kompozīcijas būs dzirdamas "Muzikālās bankas 2021" noslēguma koncertšovā 29. janvārī tiešraidē Latvijas Radio 2 un LTV1 no Daugavpils Olimpiskā centra.

Par "Muzikālo banku"

"Muzikālā banka" ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā "Muzikālā banka" skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās pulksten 14.05 un sestdienās no pulksten 12.00. Visa gada garumā klausītāju balsojums "Muzikālās bankas" mājaslapā nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. Tradicionāli "Muzikālās bankas" gada aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk.

Šogad "Muzikālā banka" notiks jau 22. reizi. "Muzikālā banka 2020" par vērtīgāko dziesmu tika atzīta Intara Busuļa izpildītā "Dejo vientulību". Par otru vērtīgāko dziesmu tika atzīta "Carnival Youth" izpildītā "Vasara bez internetiem", savukārt trešo vietu ieņēma "Triānas parka" un Igo kompozīcija "Mālos pelēkos".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti