No klausītājas dzejas Latvijas Radio 2 rada dziesmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Septembrī – dzejas mēnesī – Latvijas Radio 2 (LR2) aicināja klausītājus iesūtīt pašu radītu dzeju, kuru radiostacija solīja “ietērpt” melodijā. Tika izvēlēts viens dzejolis, kurš nu tapis par dziesmu. Skaņdarbs tika radīts raidījuma laikā LR2 tiešā ētera studijā.

Nedēļas laikā uz radiostacijas aicinājumu atsaucās vairāk nekā 100 autoru. Uzdevums LR2 komandai nebija viegls, no vairāk nekā 200 dzejoļu bija jāizvēlas tikai viens. “Nezinu, vai izvēlējāmies labāko, jo, piemēram, mani uzrunāja daudzi iesūtītie darbi. Bet bija viens dzejolis, kurš iepatikās vairākiem no mūsu radošās vērtējuma komandas. Varbūt tāpēc, ka ritmiski tas vairāk ir kā dziesma,” stāsta idejas autors, LR2 galvenais redaktors Kaspars Mauriņš.

Par labāko tika atzīts Elīnas Kubuliņas-Vilnes dzejolis „Saplīst skumjas, saplīst domas”. 

Telefonsarunā autore atzina, ka ir ļoti saviļņota. „Esmu ļoti priecīga, ka izraudzīts tika tieši mans dzejolis. Nemaz necerēju. Sekoju līdzi dziesmas tapšanai ēterā. Manuprāt, dziesma ir izdevusies ļoti skaista, un Kaspars to ļoti labi „iznes”,” stāsta Kubuliņa Vilne.

LR2 ir priecīgi par sadarbību ar dziesmu autoru, producentu Gintu Stankeviču, kurš ir arī šīs dziesmas mūzikas autors. Tas bijis izaicinājums arī viņam – radīt dziesmu nepilnas stundas laikā. „Kad mani uzrunāja, ne mirkli nevilcinājos. Man patīk izaicinājumi. Dziesmas top dažādi – ir tā saucamie pasūtījumi, ir tās, kuras „atnāk” pie tevis naktī utt. Esmu pieredzējis daudz ko, bet šī man bija pirmā tāda prakse,” stāsta producents. Dziesmas tapšanā piedalījās arī ģitārists Ēriks Upenieks.

Nu dziesma „Saplīst skumjas” ir ierakstīta  "Factory  Sounds Studio", un tā jau dzirdama LR2 ēterā. To iespējams noklausīties:

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti