4. studija

Vai LU likvidēs Botānikas un Zooloģijas muzeju?

4. studija

Jūrmalnieki pret krematoriju

Neizskaidrojama dabas parādība?

No izrādes «No zobena saule lēca» dejotāju iesētajām sēklām Vecāķu pludmalē izaug zaļa zālīte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vecāķu pludmalē cilvēkus pārsteigusi zaļa zālīte. Izrādās, ka zāle smiltīs izaugusi no dejas izrādes "No zobena saule lēca" dalībnieku iesētajām sēklām.

Pludmalē satiktie cilvēki saka, ka smiltīs augošu zāli redz pirmo reizi. "No kurienes gan varēja izaugt zāle? Lietus taču nebija!" pārsteigta ir Ludmila. "Pirmo reizi mūžā - neesmu redzējis, kas tas par brīnumu," saka Konstantīns.

Izrādes "No zobena saule lēca" producents Edžus Arums saka, ka zaļā zālīte pludmalē ir tajā notikušās deju izrādes rezultāts: "Mēs zinājām, ka tā notiks, bet, ka tas būs tik kupli un tik skaisti... Mēs arī esam pārsteigti. Tas ir pēc mūsu izrādes izbārstītiem kviešu graudiem, un viņi ir sākuši dīgt." 

Arums stāsta, ka dejas laikā tiek atspoguļots rudens, ražas laiks un ražas rituāls. "Un režisoram Uģim Brikmanim bija fantastiska doma, kā tad vēl bagātīgāk parādīt un pareizāk parādīt šo te vērienīgo, lielo ražu, šo raženumu," stāsta Arums.

" Katrā graudiņā ir jau neliela dzīvības daļa, un pat neauglīgā zemē, dabonot mitrumu, viņam ir tik daudz spēka, lai viņš mazliet izaugtu," uzsver izrādes producents.

Izrāde "No zobena saule lēca" Vecāķu pludmalē notika 24. un 25.augustā. Tā bija viena no pēdējām mūžībā aizgājušā režisora Uģa Brikmaņa iestudētajām izrādēm. Viņam šķita, ka deju izrāde vislabāk iederētos dabā zem klajas debess, kam piekrita horeogrāfs Agris Daņiļēvičs.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti