Niedru skulptūru festivāls notiks Randu pļavās Salacgrīvas novadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šajā nedēļas nogalē, 2.martā, gaidāmais Niedru skulptūru festivāls pārcelts uz Randu pļavām Salacgrīvas novadā. Festivālā plānota kopīga niedru pļaušana, skulptūru veidošana un apskate, informēja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Inta Soma
00:00 / 01:02
Lejuplādēt

Saulaino un silto laika apstākļu dēļ ledus iepriekš plānotajā festivāla norises vietā Sedas purva dīķos nav pietiekami drošs liela dalībnieku skaita uzņemšanai, līdz ar to visas aktivitātes pārceltas uz dabas liegumu “Randu pļavas”. Arī šajā vietā kā viens no biotopu apsaimniekošanas pasākumiem ir niedru pļaušana, taču šajā vietā dalībniekiem nav jāuzturas uz ūdenskrātuvju ledus.

Dabas liegums “Randu pļavas” dibināts 1962.gadā, lai aizsargātu piejūras pļavas un tajās atrodamās retās augu sugas. Šī ir arī nozīmīga ligzdojošo bridējputnu un ūdensputnu dzīvotne. Randu pļavās niedres sastopamas ļoti lielās platībās un tās jāpļauj, lai ar tām neaizaugtu bioloģiski vērtīgie zālāji, bet mitrainēs tiktu saglabāti putnu ligzdošanai labvēlīgi apstākļi.

Niedru skulptūru festivāls ir ne tikai palīdzība dabai un biotopu kopšana, bet arī iespēja radoši izpausties un aizraujoši pavadīt laiku brīvā dabā, tādēļ šogad turpināsies pērn iesāktā tradīcija un 2. martā notiks niedru skulptūru festivāls. Tā dalībnieki no pašu savāktajām niedrēm veidos lielformāta skulptūras, sacenšoties izdomā, mākslinieciskajās prasmēs un konstruktora dotībās.

Darbus vērtēs žūrija, apbalvojot gan lielākās, gan oriģinālākās skulptūras autorus. Dalībniekiem nepieciešama – mačete vai krūmgriezis niedru nopļaušanai, šķēres un knaibles skulptūru veidošanai. Iespējams jau sagatavoties arī mājās, no dabīgiem materiāliem (piemēram, klūgām, koka līstītēm) izgatavojot skulptūras karkasu.

Līdz ar festivāla norises vietas maiņu atcelta arī iecerētā skulptūru dedzināšana dienas noslēgumā. Līdz ar to tā ir arī iespēja skatītājiem vakarpusē un nākamajā dienā aplūkot komandu darinātos niedru mākslas darbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti