Rīta Panorāma

Intervija ar LOSP valdes locekli Kasparu Melni

Rīta Panorāma

"Tā runāja…" jauna koncertprogramma Māras Zālītes dzimšanas dienā

LTV konkursa "Supernova" pusfinālists Patriks Peterson

Nezināju, ka varu kādu tik ļoti mīlēt – Patriks Peterson «Supernovā» dziedās par iemīlēšanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Savu pirmo singlu, duetu ar Oskaru Deigeli, jaunais mūziķis Patriks Peterson izlaidis pirms gada, "Supernovai" pieteiktā dziesma "Can't Get You Outta My Head" ir tikai otrā kompozīcija, ko Peterson nodevis klausītāju vērtējumam. Dziesmu par iemīlēšanos mūziķis sarakstījis esot attiecībās, par kurām pats saka – "es nemaz nezināju, ka es kādu varu tik ļoti mīlēt". Šīs sajūtas Peterson centies ietvert dziesmā.

Peterson ir gan dziesmas teksta, gan mūzikas autors, viņš atklāj: "Es uz visu mūzikas rakstīšanas procesu skatos ar tādu domu, ka, ja tas tiek spiests, tas nekad nebūs tik labi kā tad, ja tas atnāk pats no sevis. Mūzikas rakstīšanu tā grūti paredzēt un izplānot, tam vienkārši ir jāplūst un jānāk organiski."

Patriks Peterson jau no bērna kājas zināja, ka mūzika būs viņa lauciņš un atzīst, ka nožēlotu, ja nepamēģinātu spēkus mūzikā. "Ir ļoti patīkami paskatīties uz savu ceļu no malas un saprast, ka šis tiešām iet ļoti strauji uz priekšu. Esmu pateicīgs būt starp šiem pusfinālistiem un nevaru sagaidīt tiešraides," LTV "Rīta Panorāmā" uzsver Peterson.

Patriks Peterson, pilnā vārdā Elviss Patriks Pētersons, 2016. gadā absolvējis Ādažu Mākslas un mūzikas skolu klavierspēlē, vairākus gadus piedalījies skolas orķestrī un dziedājis vairākos ansambļos, apguvis arī ģitāras un kontrabasa spēles pamatus. Pirmās oriģināldziesmas angļu valodā Patriks Peterson sācis rakstīt 16 gadu vecumā, neilgi pēc tam tās pirmo reizi prezentējis mūzikas un mākslas festivālā "Bildes". Dziesmu rakstīšanas nometnes "RIGaLIVE" sestajā sesijā iepazinies ar producentu Kasparu Ansonu un dziedātāju Oskaru Deigeli, ar kuriem sadarbojoties 2020. gada novembrī izdevis savu pirmo singlu "Parā’ man!". 2021. gada decembrī izdevis savu otro singlu "Can’t Get You Outta My Head".

"Supernova 2022"

LTV izveidotā žūrija dalībai pusfinālā ir izvēlējās 16 dalībniekus, septiņpadsmito interneta balsojumā noteica skatītāji un klausītāji. Pusfinālā piedalīsies: Aminata, Beatrise Heislere, "Bermudu Divstūris", "Bujāns", "Citi Zēni", Elīna Gluzunova, "Inspo", KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, "Mēs Jūs Mīlam", Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, "The Coco'nuts" un Zelma.

Konkursa "Supernova 2022" tiešraides šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks – tandēms ar "Supernovu" un Eirovīziju sirdīs. Dziesmu konkursa pusfinālā un finālā puse no teikšanas būs skatītājiem īsziņu un telefonbalsojumā, puse – žūrijai.

Konkursa "Supernova" pusfināls – 5. februārī pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv, fināls – 12. februārī.

Konkursa "Supernova" mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Eirovīzijas pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls – 14. maijā. Latvijas pārstāvis uzstāsies pirmajā pusfinālā – 10. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti