Rīta Panorāma

"Zem diviem karogiem" rokgrupas "Jumprava" stāsts Nacionālajā teātrī

Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Juri Šulti par kārtību 9. maija pasākumos Rīgā

Intervija ar grupu "Credo"

Nedēļas nogalē izskanēs grupas «Credo» 45. jubilejas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 11.maijā, Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” uz grandiozu 45 gadu jubilejas koncertu  “Credo 45 / zelta sastāvs” aicina leģendārā grupa “Credo”, informēja koncerta rīkotāji.

Šajā vakarā uz skatuves kāps grupas "zelta sastāvs", lai visi kopā izpildītu grupas radīto un izskanējušo mūziku cauri vairākiem gadu desmitiem, kā arī nosvinētu ne tikai grupas 45. gadadienu, bet arī izcilā ģitārista un grupas kādreizējā dalībnieka Armanda Alkšņa 60 gadu jubileju. Kā jau jubilejas koncertos pieklājas, gaidāmi vairāki pārsteigumi un negaidītas atkalredzēšanās, taču pagaidām viesu vārdi netiek atklāti, lai saglabātos intriga.

Grupas pirmsākumi meklējami 1974. gada beigās, kad skolasbiedri – no “Līviem” aizgājušais basģitārists Valdis Skujiņš, Verners Bokums, Gina Burkēvice, kā arī Aivars Liepiņš un Valērijs Kosmiņins –, uzsāka kopīgus mēģinājumus. Nedaudz vēlāk grupa kļuva par kokapstrādes kombināta “Baltija” vokāli instrumentālo ansambli un zem šī nosaukuma darbojās līdz pat 1979. gadam, kad oficiāli tika apstiprināts nosaukums “Credo”.

Tajā pašā gadā grupa iegūst pirmo vietu Liepājas “Padomju estrādes mūzikas festivālā”, tai pievienojās solists Guntis Veits un sākās sadarbība ar Raimondu Paulu. 1980. gadā grupas popularitāte sasniedza līdz šim nebijušu līmeni. Viņu izpildītā “Ziņģe par bailēm” “Mikrofona” dziesmu aptaujā ierindojās 3. vietā.

1980. gada decembrī “Credo” sastāvu papildināja viens no labākajiem Latvijas ģitāristiem Armands Alksnis, kura ietekmē grupas skanējums sāk vairāk svērties rokmūzikas virzienā. 1981. gadā “Credo” atkal guva panākumus “Mikrofona” aptaujā: Raimonda Paula dziesmas “Meitene ar kallu ziediem” un “Rozīt manu, nātru dārzā” ierindojas attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā.

Runājot par grupas daiļradi, noteikti jāpiemin arī 1985.gadā tapušais Raimonda Paula un Gunāra Kroļļa dziesmu cikls “Melnais kliedziens”, kas veltīts Hirosimas un Nagasaki atombombardēšanas piemiņai. Interesanti, ka šo gadu laikā grupā muzicējuši 33 dalībnieki.

 

Koncertu sākums – pllkst.15 un plkst.19. Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti