Rīta Panorāma

Mūzikas fizika zinātkāres centrā ZINOO

Rīta Panorāma

Intervija ar Klintu Ločmeli un Arti Velšu

Sestdien aicina uz nakts peldējumu

«Nakts peldējumā» šogad plāno uzstādīt Ginesa rekordu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdien Rīgā, Ventspilī, Daugavpilī un Rēzeknē notiks "Nakts peldējums". Apmeklētājiem būs iespēja bez maksas nopeldēties baseinā citā atmosfērā, nekā ierasts. Būs iespējams arī vērot jaunu Ginesa rekorda uzstādīšanu.

"Nakts peldējums ir ļoti jautrs, izklaidējošs sporta pasākums pilnīgi visiem, kam patīk peldēšana, kas grib iepazīt peldēšanu. Izslēgsim visas gaismas, uzliksim īstu disko mūziku, speciālas gaismas, būs vadītāji. Būs ļoti jautri, interesanti. Var nākt un nopeldēt 50 vai 100 metrus," stāsta Latvijas Peldēšanas federācijas valdes priekšsēdētājs Aivars Platonovs.

Katra peldētāja laiks tiks reģistrēts. Noslēgumā tiks pasniegts arī diploms un pārsteiguma balvas.

Peldētājam Mārim Liepiņam "Nakts peldējuma" pasākumos īpaši patīk atmosfēra. "Naktī ir īpašs tas, ka ir pavisam citas izjūtas. Skan mūzika. Tu peldi citādāka sajūsmā.
Tas ir tā, kā jūrā peldēt vai vēl kaut kur citur. Pavisam citas izjūtas nekā dienā," pieredzē dalās Liepiņš.

Ķīpsalas peldbaseinā īsi pirms "Nakts peldējuma" pasākuma tiks mēģināts uzstādīt jaunu Ginesa rekordu, organizējot 100 metru stafeti, kurā piedalīsies 100 peldētāji. Paredzēts, ka katrs no cilvēkiem distanci veiks 53 sekundēs.

"Lai salīdzinātu, cik tas ir ātri - Latvijas čempionātā tas ir garantēts fināls. Mēs esam sapulcējuši 100 sportistus no 10 valstīm. Mēģināsim labot Ginesa rekordu. Šobrīd tas pieder Lielbritānijai. Ļoti augsts rezultāts, bet centīsimies Latvijas simtgadei par godu labot šo rezultātu," stāsta Peldēšanas federācijas valdes priekšsēdētājs Platonovs.

Visas nedēļas garumā iedzīvotāji dažādos Latvijas baseinos tiek aicināti uz bezmaksas konsultācijām pie peldēšanas treneriem. Treneri palīdzēs izvērtēt cilvēka peldēšanas prasmes un sniegs konsultācijas, kā tās uzlabot.

Ieeja "Nakts peldējuma" pasākumos ir bez maksas. Jāņem līdzi viss nepieciešamais peldēšanai. Nakts peldējums notiek jau ceturto gadu, un parasti vakaros slēgtie peldbaseini šajā brīdī atver savas durvis apmeklētājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti