Rīta Panorāma

Kongo demonstranti iebrūk ANO ēkā

Rīta Panorāma

Biedrības mērķis - iepriecināt ģimenes, kurās bērniem ir onkoloģiska saslimšana

Eirovīzija nākamgad notiks Lielbritānijā

Nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursu Ukrainas vārdā rīkos Lielbritānija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eirovīzijas dziesmu konkurss nākamgad notiks Lielbritānijā, jo pasākuma rīkošana Ukrainā nav iespējama Krievijas sāktās karadarbības dēļ, pirmdien apstiprināja Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU).

Paredzams, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkošanu uzņemsies britu sabiedriskais medijs BBC, bet pasākuma laikā tiks īpaši uzsvērta Ukrainas loma.

"BBC apņemas veidot šo pasākumu kā Ukrainas kultūras atspoguļojumu, vienlaikus demonstrējot arī britu mūzikas un radošuma dažādās izpausmes," sola BBC ģenerāldirektors Tims Deivijs.

Eirovīzijas dziesmu konkursā šogad maijā uzvarēja Ukrainas grupa "Kalush Orchestra", tātad saskaņā ar tradīciju nākamā gada konkursam būtu jānotiek Ukrainā. Taču, ņemot vērā Krievijas iebrukumu Ukrainā, kļuva skaidrs, ka konkursa rīkošana Ukrainā nebūs iespējama, jo tas apdraudētu dalībnieku un viesu drošību.

Otro vietu šī gada konkursā ieņēma Lielbritānijas pārstāvis Sems Raiders, tādēļ iespēja rīkot nākamā gada pasākumu vispirms tika piedāvāta Lielbritānijai.

"Pagājušonedēļ mēs ar prezidentu Zelenski vienojāmies: lai kur arī notiktu "Eirovīzija 2023", tai jācildina Ukrainas valsts un tauta.

Tagad, kad mēs esam kļuvuši par rīkotājiem, Lielbritānija apņemas turēt šo solījumu un mūsu Ukrainas draugu vārdā sarīkot brīnišķīgu konkursu," vēsta Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons.

Pagaidām nav zināms, kurā no Lielbritānijas pilsētām notiks konkurss, bet interesi par tā rīkošanu izrādījušas tādas pilsētas kā Glāzgova un Mančestra, informē BBC.

Eirovīzijas dziesmu konkursu Lielbritānija rīkojusi jau astoņas reizes, bet pēdējoreiz briti uzņēma šo pasākumu tālajā 1998. gadā.

Zināms, ka Ukraina kā šī gada uzvarētāja nākamgad automātiski kvalificēsies finālam, tāpat kā "lielā piecinieka" valstis, tai skaitā Lielbritānija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti