Kultūras ziņas

Pirmoreiz Latvijā lielo laternu gaismu festivāls "Brīnumzeme"

Kultūras ziņas

Teksti Latvijas mākslā izstādē "ES_TEXT"

Latvijas Televīzijā gatavojas "Supernovai"

Mūziķi iemēģina «Supernovas» skatuvi – pusfināls jau sestdien!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sestdien, 5. februārī, skatītāji varēs dzirdēt Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" 17 pusfināla dalībniekus. Tikai vienam no viņiem būs dota iespēja pārstāvēt Latviju 66. Eirovīzijas dziesmu konkursā šī gada maijā Itālijā, Turīnā. Bet līdz tam, gatavojoties rītdienas pusfināla koncertam, visi dalībnieki iemēģina "Supernovas" skatuvi.

Latvijas nacionālā atlase Eirovīzijai notiek konkursā "Supernova" un ik gadu lielā mērā parāda to, ko vietējā mērogā uzskatām par izklaidi un popmūziku. Piedāvājam ieskatu pusfināla dziesmās – to spēcīgākajās puses un kur iespējama aizķeršanās. 

Par ceļazīmi uz 66. starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu "Supernovā" divās kārtās cīnīsies 17 pašmāju dziesmas. Latvijas Televīzijas izveidotā žūrija dalībai pusfinālā atlasījusi 16 dalībniekus, bet vēl vienu interneta balsojumā noteica skatītāji. Savas dziesmas vērtējumam nodos gan Latvijā populāru un pieredzējušu mūziķu apvienības, gan līdz šim mazāk zināmi šovbiznesa pārstāvji.

Ik gadu Latvijas mūziķu centieni trāpīt Eirovīzijas dziesmu formātā, apspriežot dalībnieku muzikālās dotības un gaumi, rosina pamatīgu sabiedrības "šūmēšanos" sociālajos tīklos.

Kādai jābūt Eirovīzijas dziesmai, kāda ir tās veiksmes formula, LTV jautāja dažiem šī gada "Supernovas" dalībniekiem.

Grupas "Inspo" mūziķe Nadīna Stirniniece: "Āķīgai! Tādai, kas aizķer. Arī kam tādam, kas cilvēkus spēj aizkustināt tajā mirklī."

Grupas "Inspo" mūziķis Aivars Lietaunieks: "Nevajag darīt to, ko darīja iepriekšējais uzvarētājs. Vajag darīt to, kas tev pašam patīk."

Grupas "Bermudu divstūris" mūziķis Emīls Balceris: "Es gribētu teikt, kā saka, vienā vārdā – mēs! Jo visus šos gadus viņi ir mūs gaidījuši."

Grupas "Bermudu divstūris" mūziķis Marats Ogļezņevs: "Visādas formulas bijušas. Bet šī formula nav pārbaudīta. Es saku – to vajag darīt!"

Mūziķis Patriks Peterson: "Noteikti tā pašpārliecinātība, kā tu sevi pasniedz uz skatuves. Tas ir ļoti liels faktors veiksmīgam priekšnesumam. Bet par pašu dziesmu – Eirovīzijā ir pierādījušas sevi ļoti dažādas dziesmas. Gan lēnas, gan ātras."

Strādājot pie "Supernovas" šova, rūpīgi uzklausītas un kopīgi ar televīzijas profesionāļiem apspriestas katra dalībnieka vēlmes. Šogad konkursa norisē rīkotāji sola jaunumus un atšķirīgas vērtēšanas formas. 

"Šogad "Supernovā" būs lielās Eirovīzijas dziesmu konkursa mehānisms, atklāja konkursa producents Guntars Gulbiņš. "Skatītāji balsos kā vienmēr, bet žūrija nebūs klātienē. Žūrija klātienē nekomentēs, neteiks labu, neteiks sliktu. Žūrija būs katrs savā mājā, veiks vērtējumus, un to mēs summēsim kopā ar skatītāju balsojumu."

Līdz ar to fināla balsojums var sagādāt pārsteigumus. Bet, kā atzīst mūzikas profesionāļi, – viens no noteicošākajiem panākuma garantiem ir dalībnieku uzstāšanās kvalitāte tiešraidē. Latvija savu pārstāvi no 10 "Supernovas" finālistiem Starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam Itālijā, Turīnā, izvēlēsies 12. februārī.

"Supernova"

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti