Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons» uzvarētāji saņems ne tikai statueti, bet arī Kiwie veidotu NFT balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" ceremonija notiks 2023. gada 18. februārī Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā, pirmo reizi ar skatītājiem. Katras kategorijas uzvarētājs saņems gan fizisku, gan digitālu balvu, kuras dizainu veidojis mākslinieks Kiwie, informēja balvas rīkotāji.

"Zelta mikrofona" producente Elita Mīlgrāve uzsvēra, ka ceremonija ir svētki mūziķiem un producentiem: "Pēc divu gadu pārbaudījumiem izdzīvošanas režīmā "Zelta mikrofons’23" ceremonija dodas uz plašākām telpām un rīko vērienīgu koncertu Ķīpsalas starptautiskajā  izstāžu centrā 2023. gada 18. februārī. Turklāt, sperot soli uz priekšu, aicinām mūzikas mīļotājus būt daļai no ceremonijas."

"Mūzikas ierakstu gada balva "Zelta mikrofons" būtībā ir kā "ražas svētki" visai mūzikas nozarei – autoriem, izpildītājiem, producentiem, jo "Zelta mikrofonā" iesniegtais radošais veikums visdažādākajos mūzikas žanros parāda nozares tendences kopumā – to, ko vēlas dzirdēt klausītāji, un to, kas, iespējams, būs aktuāls jau tuvākajā nākotnē. [..] "Zelta mikrofons" parāda, kādā virzienā attīstās Latvijas mūzikas nozare, un tas dod stimulu turpināt radīt jaunus, spēcīgus un jaudīgus skaņdarbus, kurus mēs, sabiedrība, klausīsimies vēl gadiem uz priekšu," uzsvēra Liena Edvardsa, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) izpilddirektore.

Mūziķi un producenti ierakstus izvērtēšanai kādai no "Zelta mikrofona" kategorijām var iesniegt no 1. oktobra līdz 1. decembrim. 

"Zelta mikrofona" uzvarētāji saņems gan ierasto statueti, gan digitālo NFT dizaina "Zelta mikrofonu", ko izstrādās mākslinieks Kiwie, kurš komentēja: "Pirmo reizi Eiropā, ja ne visā pasaulē, uzvarētājiem kopā ar "Zelta mikrofona" statueti mēs līdzi dosim arī digitālu kontraktu jeb NFT, kas apliecinās konkrētā balvas uzvarētāja īpašumtiesības uz mikrofonu. Katras nominācijas NFT izskatīsies nedaudz savādāk, balstoties uz specifiskās nominācijas stila īpatnībām."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti