Muzikālā banka

Zigmara Liepiņa popūrijs no "Vajadzīga soliste" - Aija Vītoliņa, Ieva Kerēvica, Atis Ieviņš, Andris Ērglis

Muzikālā banka

Muzikālā banka 2018. Apbalvošanas ceremonija

MUZIKĀLĀ BANKA 2021. Apbalvošanas ceremonija

«Muzikālajā bankā» uzvar «Prāta vētra» un «Tautumeitas» ar dziesmu «Tur, kur Dieva kamanas slīd»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Muzikālās bankas 2021" finālšovā 29. janvārī Daugavpils Olimpiskajā centrā par aizvadītā gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijā atzīta "Prāta vētras" un "Tautumeitu" dziesma "Tur, kur Dieva kamanas slīd". Otrajā vietā ierindojās grupas "Citi zēni" dziesma "Limuzīns uz krīta". Savukārt trešo vietu ieguva Dons ar dziesmu "Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)".

“Muzikālās bankas 2021” rezultāti

“Muzikālās bankas 2021” visvērtīgākā dziesma: "Tur, kur Dieva kamanas slīd" – "Prāta vētra", pied. "Tautumeitas"

2. vērtīgākā dziesma: "Limuzīns uz krīta" – "Citi zēni"

3. vērtīgākā dziesma: "Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)" – Dons

4. vieta: "Tu man esi" – Ivo Fomins 

5. vieta: "Šamanis" – Aija Andrejeva & ZeBrene

6. vieta: "Vai" – Intars Busulis, "Abonementa orķestris", "GG choir"

7. vieta: "Piedošana" – "Prāta vētra", Dons, Intars Busulis

8. vieta: "Tālāk jāiet" – Dārta Stepanova, pied. "Dagamba"

9. vieta: "Acis sāļas" – Aminata

10. vieta: "Paraksts" – "Instrumenti"

11. vieta: "Plāksteris" – "Singapūras satīns", pied. Samanta Tīna

12. vieta: "Es tā jūtos" – KATŌ & ZeBrene

13. vieta: "Lidmašīnas režīmā" – "Astro’n’out"

14. vieta: "Prom" – MARTA & Patrisha

15. vieta: "Sākam no jauna" – Marta Ritova & Ozols

Visi "Muzikālās bankas" finālisti saņēma īpaši veidotas piemiņas balvas. Šī gada balvas autors ir mākslinieks Armands Jēkabsons. Balvas ir unikāla piemiņa labākajiem, tās tiek veidotas atbilstoši finālšova konceptam. 

Kā nosaka gada vērtīgāko dziesmu?

Pirmajās divās kārtās dziesmas vērtēja "Muzikālās bankas" ekspertu padome un klausītāji aptaujas oficiālajā mājaslapā, savukārt pēc priekšnesumiem finālšovā notika 15 minūšu tiešraides telefonbalsojums, kas par 50% var ietekmēt iepriekš notikušos pirmās un otrās kārtas balsojuma rezultātus.

"Muzikālās bankas" eksperti bija dziedātāja Marija Naumova, Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs un galvenais diriģents Ainārs Rubiķis, komponists un džeza pianists Kristaps Vanadziņš, dziedātājs Jānis Strazdiņš, mūziķis un dziesmu autors Kārlis Kazāks, dziedātāja un vokālā pasniedzēja Annija Putniņa, operdziedātājs Mihails Čuļpajevs, mūzikas menedžmenta kompānijas "Every Little Thing" vadītāja Guna Zučika, Zviedrijas vecākās mūzikas ierakstu kompānijas "Dead Frog Records" dibinātājs, starptautiskās tiešsaistes radio stacijas "Cashbox Radio" īpašnieks Peters Astedts, ierakstu izdevniecības un mūzikas menedžmenta kompānijas "Mamazone Records" dibinātājs, kā arī Ungārijas Neatkarīgo mūzikas izdevēju asociācijas prezidents Zsolt Jeges.

Īpašs pārsteigums no Latvijas Radio 2

Telefonbalsojuma laikā skatītājus un klausītājus priecēja mūziķu priekšnesumi. Uzstājās grupa "The Sound Poets" un mūziķis Jānis Šipkēvics, kā arī tika ieskandināts komponista Zigmara Liepiņa jubilejas gads. Izskanēja arī citi muzikāli pārsteigumi, tai skaitā Latvijas Radio 2 ētera personību radītā dziesma "Tas ir tā vērts". Dziesmas vārdu autors ir Guntars Račs, bet mūzikas – Latvijas Radio 2 ētera personība Mārtiņš Kanters, savukārt producents ir Kaspars Ansons. Uz skatuves kāpa dziedošās LR2 personības – Mārtiņš Kanters, Antra Stafecka, Velga Vītola un Kaspars Markševics.

Epidemioloģiskās drošības prasības ceremonijā

"Muzikālās bankas" tiešraide Latvijas Radio 2 un LTV1 tika organizēta saskaņā ar šī brīža epidemioloģiskajiem nosacījumiem Daugavpils Olimpiskajā centrā, kur klātienē Latvijas iemīļotākās grupas un mūziķus varēja vērot 500 skatītāju. “Pasākuma organizatori ir izstrādājuši striktus epidemioloģiskās drošības noteikumus, atbildīgi īstenojot profesionāļu rekomendācijas mūziķu, personāla un apmeklētāju veselības aizsardzībai un drošībai, tostarp paredzot visu mūziķu un darbinieku testēšanu,” uzsvēra organizatori.

Pasākuma producents ir Latvijas Radio. Pasākuma režija nodota pieredzējušās režisores Zanes Gargažinas rokās. Savukārt LTV1 tiešraidi veidoja režisors Arvīds Babris. Apbalvošanas ceremoniju vadīja grupas "Citi zēni" mūziķis Jānis Pētersons, bet scenāriju veidojis humorists Edgars Bāliņš.

Par "Muzikālo banku"

Šogad "Muzikālā banka" notika jau 22. reizi. "Muzikālā banka" ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā "Muzikālā banka" skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās pulksten 14.05 un sestdienās no pulksten 12.00. Visa gada garumā klausītāju balsojums mājaslapā www.muzikalabanka.lv nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. Tradicionāli "Muzikālās bankas" gada aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk. Finālšovs notiek ar Daugavpils pilsētas atbalstu.

"Muzikālajā bankā 2020" par vērtīgāko dziesmu tika atzīta Intara Busuļa izpildītā "Dejo vientulību". Par otru vērtīgāko dziesmu tika atzīta "Carnival Youth" izpildītā "Vasara bez internetiem", savukārt trešo vietu ieņēma "Triānas parka" un Igo kompozīcija "Mālos pelēkos".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti